Viktig: Husk på dette når du begynner å tjene penger på nett
Morningscore anmeldelse for norsk SEO

Hva har ChatGPT å si for oss som jobber med affiliate markedsføring og SEO?

Mye har skjedd siden jeg starte med affiliate markedsføring og SEO. Noen ganger kan det nesten være vanskelig å følge med på alle nye teknologiske nyvinninger. Jeg vet jeg ikke har vært veldig flink til å holde denne bloggen min oppdatert grunnet andre prosjekter, men da ChatGPT ankom scenen kan man nesten ikke unngå å skrive om det.

Litt lenger ned på siden ramser jeg opp 20 viktige punkter jeg mener ChatGPT kan være til god hjelp for content creators og affiliate markedsførere, Har du andre ideer og forslag, så skriv det veldig gjerne i kommentarfeltet!

Mange har skrevet noen ord om denne fantastiske «levende» chatboten basert på kunstig intelligens (AI) som svarer bemerkelsesverdig korrekt og overraskende utfyllende på det meste. Den er så bra at jeg tenkte umiddelbart at selveste Google bør bli bittelitt nervøse. For hvem kommer til å trenge Google hvis ChatGPT på sikt klarer å svare på alt? Googles hovedoppgave er å gi de beste svarene på spørsmål folk stiller, ved å henvise til den riktigste nettsiden som har svaret.

Og hva vil skje med vanlige nettsider hvis ChatGPT svarer på alt uten å gå innom nettsider? Det er spørsmål jeg har stil meg selv… fremtiden til affiliate markedsføring kan på sikt kanskje også være truet.

På den andre siden trenger en «programvare» som ChatGPT å hente oppdatert informasjon fra ett eller annet sted, så hvis ChatGPT utkonkurrerer nettsider, blir «maten» den fores med også borte. På sikt altså… på nåværende tidspunkt er ikke ChatGPT koblet til internett og kan ikke hente fram informasjon derfra etter 2021.

Men hva er ChatGPT? Jeg tipper du som leser dette allerede har satt deg inn i det og testet det selv, men her er en kjapp forklaring… forklart at ChatGPT selv… så enkelt at selv et barn kan forstå det:

Hei. Kan du forklare hva ChatGPT er for et barn?

ChatGPD er en type programvare som brukes til å hjelpe folk med å ha samtaler med datamaskiner. Det kan være lurt å bruke ChatGPD når man vil ha hjelp til å finne svar på spørsmål, løse problemer eller bare ha en samtale med noen.

ChatGPD er laget av mennesker som har skrevet kode som ligner på språket vi bruker når vi snakker med hverandre. Programmet kan forstå hva vi sier og gi svar på spørsmålene våre.

Det finnes mange forskjellige ChatGPD-programmer som kan gjøre forskjellige ting. Noen hjelper oss å få informasjon om ting vi lurer på, mens andre kan hjelpe oss med å planlegge turer eller gjøre andre oppgaver.

ChatGPD kan være veldig nyttig, men det er også viktig å huske at det er en datamaskin vi snakker med, og ikke en ekte person. Det betyr at programmet ikke alltid kan forstå oss helt riktig, og at det ikke alltid kan gi oss svar som er 100% korrekte. Derfor er det lurt å alltid sjekke at det ChatGPD forteller oss stemmer med andre kilder også.

Det er også viktig å huske at ChatGPD ikke kan føle følelser eller empati på samme måten som mennesker. Det betyr at det ikke alltid kan forstå hva vi føler eller hva vi trenger hjelp til når vi har det vondt. Derfor er det viktig å huske å snakke med voksne eller andre mennesker vi stoler på når vi trenger hjelp til noe som er viktig for oss.

Til slutt vil jeg bare si at ChatGPD kan være en kul og nyttig ting å prøve, men det er også viktig å huske at det ikke erstatter menneskelig kontakt og empati.

ChatGPT står for dessuten for «Chat Generative Pre-trained Transformer», i tilfelle du lurte.

Forsiden til Chatgpt på laptop skjerm.

Men nå til rosinen i pølsa…

20 ting ChatGPT kan være til hjelp for deg som driver som affiliate

Hert er ti ting ChatGPD kan gjøre hverdagen enklere for en som driver med affiliate markedsføring:

 1. Den kan hjelpe deg med å få ideer til artikler og komme med forslag på overskrifter i bloginnlegg. Som regel kommer den med gode forslag du ikke har tenkt på selv.
 2. Den kan hjelpe deg å skrive tekster til nettsiden din samt tekster til e-mailmarkedføring, landesider, salgsbrev og annet markedsføringsmateriell. I tillegg kan du bruke den til å utvide eksisterende tekst, eller komme med et lite sammendrag. Fortell den gjerne hvilke søkeord du vil ha med, hvor du vil ha dem og hvor mange ganger de skal nevnes.
 3. ChatGPT kan hjelpe deg å finne relevante søkeord og søkeordkombinasjoner for SEO-strategien din. Dette bør brukes mer for ideer og sjekkes med mer oppdaterte kilder. Dataene den sitter på er akkurat nå noen år gamle. Her finner du noen forslag til tjenester med oppdaterte norske søkeord.
 4. Den kan hjelpe deg med å finne nisjeprodukter og finne relevante produkter å promotere som affiliate.
 5. Programmet kan hjelpe deg med å lage en strategi for hvordan man skal markedsføre produktene eller tjenestene dine. Dette kan bidra til å øke trafikken til nettstedet ditt og øke interessen for merkevaren din.
 6. ChatGPT kan hjelpe med å lage en liste over nettsteder som kan være relevante for å få lenker til egen nettside. Som med søkeord er ikke dataene nødvendigvis helt oppdaterte, men du kan få mange gode ideer.
 7. Det kan hjelpe med å finne relevante samarbeidspartnere og blogger å samarbeide med.
 8. Tjenesten kan hjelpe deg med å lage en plan for hvordan man skal følge opp kundene etter at de har kjøpt et produkt som affiliate.
 9. Lage korte presise tekster til sosiale media som Facebook, Instagram, TikTok og Twitter?
 10. Lager du videoer på for eksempel YouTube eller TikTok kan ChatGPT skrive film manus for deg.
 11. Den kan hjelpe deg med å generere lange og detaljerte svar på spørsmål fra kunder og lesere i emailer og kommentarer. Husk at du kan fortelle den nøyaktig hvor mange ord eller bokstaver du ønsker.
 12. Du kan bruke ChatGPT til å generere meta-beskrivelser og tittel-tagger for nettstedet ditt, noe som kan bidra til å øke trafikken fra søkemotorene.
 13. Den kan skrive manus for podkaster for deg.
 14. ChatGPT kan hjelpe deg å lage en liste over relevante hashtags å bruke i sosiale medier for å nå en større målgruppe.
 15. Du kan bruke den til å generere forslag til bonusinnhold, konkurranser, give-aways eller ekstra ressurser for å hjelpe kundene dine.
 16. Den kan brukes til å generere idéer til webinarer eller andre live-arrangementer.
 17. ChatGPT kan hjelpe deg med å lage en liste over relevante spørsmål å stille influencers og andre samarbeidspartnere.
 18. Få forslag til e-bøker eller andre nedlastbare ressurser å tilby de besøkende på siden din.
 19. Du kan bruke den til å generere forslag til SEO-strategier for å øke rangeringen i søkemotorene.
 20. Utvid eksisterende innhold, frisk opp gamle sider, få lengere tekster og bedre headlines. Use ChatGPT for å få inspirasjon og ideer du ikke har tenkt på!

Google har på sett og vis begynt å straffe innhold laget ved hjelp av kunstig inteligens, så det er viktig å ikke copy/paste alt en chatbot som ChatGPT finner på. Skriv om teksten og gjør den til din egen. Sant og si skjønner jeg ikke helt hvordan Google på sikt skal kunne se forskjell, men det kan være basert på feil i fakta som ikke er sjekket, duplikat tekst som andre også har publisert eller et slags mønster i tekster som kanskje kun oppfattes basert på et sett regler som kan være vanskelige for menneskehjernen å oppfatte.

Hva tror du?

Lykke til med affiliate markedsføringen.

Viktig: Husk på dette når du begynner å tjene penger på nett
Morningscore anmeldelse for norsk SEO