Min første sjekk på over $1000!
Amazon julehandel over alle støvelskaft!

Innholdsfortegnelse

Min anmeldelse av Wealthy Affiliate

Produktnavn: Wealthy Affiliate University (annonselenke)
Hva er det: Grunnleggende kurs og nettsamfunn som lærer deg å tjene penger på nett gjennom affiliate markedsføring og SEO
Pris: Gratis Starter medlemskap (livstid) og $47 pr måned for Premium. Med årlig betaling reduseres det til $29 pr måned.
Eiere: Kyle og Carson
Språk: Engelsk
Score (1 til 5): 4.7

Hva er greia med Wealthy Affiliate og hvordan virker det?

Oppdatering 2020: Wealthy Affiliate har nylig fått en facelift med nytt utseende, nye funksjoner og et ekstra prisnivå (Premium Plus) for den som er ekstra dedikert . WA har rett og slett blitt enda bedre. Tidene forandrer seg og det er viktig for en tjeneste som Wealthy Affiliate å være oppdatert og aktuell, og det er de flinke til. Du kan fortsatt joine gratis, lage nettside gratis og starte treninging gratis.

Wealthy Affiliate (WA) er et nettbasert kurs, eller online universitet som de kaller det, med 10 års erfaring som lærer deg alt du trenger å vite om det å sette opp din egen hjemmeside som genererer inntekter og fortjeneste gjennom blant annet affiliate avtaler. Les hele min norske Wealthy Affiliate anmeldelse for å lære mer og nå. I tillegg til dette er det et stort nettsamfunn med ti-tusenvis av medlemmer man kan stille spørsmål og som alltid er oppdatert på hva som fungerer og ikke fungerer når det gjelder å tjene penger på nettet.

Kort fortalt er Wealthy Affiliate …

1. Et nettbasert kurs hvor du lærer alt om å tjene penger på nett som en affiliate.

2. Et medlemskap hvor du får tilgang til videoer, steg-for-steg guider og artikler som er enkle å følge.

3. Et felleskap med forum og live-chat hvor man får veiledning av andre medlemmer og eierne selv.

4. En komplett løsning for å bygge et nettsted! Netthotell (hosting) er inkluder og det er nå mulig å kjøpe domener uten å bruke andre tjenester (nytt av 2106).

Som gratismedlem får man netthotell og .siterubix.com domene for et par sider helt kostnadsfritt. Perfekt for nybegynnere som ønsker å komme i gang enkelt og greit.

I store trekk er det dette du lærer:

1. Å finne et interessefelt, som for eksempel en hobby, eller annen kompetanse du har lyst til å skrive om.

2. Å sette opp en profesjonell nettside og/eller blogg med WordPress.

3. Å bli synlig på nett og skaffe trafikk til siden via søkemotorer og sosiale media.

4. Å skrive om produkter og tjenester innenfor din nisje og få provisjoner av salg gjennom henvisningslinker til andre nettbutikker.

Slik som dette:

Hvordan virker Wealthy Affilaite

Advarsel: Wealthy Affiliate er definitivt IKKE et ‘bli rik fort' system med utspekulerte intensjoner, uventete prishopp hvor de stadig krever mer og falske løfter. I motsetning til å være et tvilsomt automatisk system, som ofte slike ‘bli rik fort' systemer er, er dette en slags utdannelse hvor man lærer å gjøre ting på en skikkelig måte. Dette er helt «white hat», om du kjenner til det begrepet.

Man må regne med å bruke tid og dedikasjon for å få til dette skikkelig. Til syvende og sist skal du ha lært alt du trenger for å sette opp din helt egne profesjonelle hjemmeside og tjene penger på den.

 

Hvem er det for?

Enkelt og greit må jeg si at dette passer for absolutt alle i alle aldere. Du trenger bare litt basic data kunnskap, og siden du allerede leser dette kan du krysse av for at du har det. Ved å titte på videoer og gå igjennom nettkurset vil du til opparbeide deg kunnskapen du trenger i det tempoet som passer deg. Man krysser av hver oppgave som etterhvert som den er gjennomført og man kan selvfølgelig gå tilbake og gjøre deler så mange ganger du vil. Også må du kunne engelsk.

WA passer for:

 • Personer som ønsker seg en ekstra inntekt i tillegg til vanlig jobb.
 • Hjemmeværende eller arbeidsledige som vil tjene penger på nett.
 • Studenter som ønsker å tjene penger for å hjelpe dem til å betale for utdanningen.
 • Bedriftsledere og firmaer som ønsker mer synlighet på nettet.
 • Pensjonister som har ledig tid og ønsker å supplere pensjonen.
 • Folk som er lei av sin vanlige 8-16 jobb og ønsker å starte egen virksomhet og tjene penger på nett. Det er mange medlemmer, spesielt i USA, som har blitt sin egen sjef og driver med online markedsføring på heltid.

Jeg regner meg selv som en habil PC bruker og kunne endel om webdesign og hjemmesider fra før, men jeg har nå skjønt at det fortatt er mye jeg kan lære. Hele aspektet med SEO, søkemotors optimalisering, var for eksempel noe jeg overhode ikke tenkte på. Nå har jeg forstått at det er alfa og omega i verdenen av digital markedsføring. Dermed vil jeg si at Wealthy Affiliate passer for erfarne brukere også.

Da jeg begynte var jeg ganske overrasket over å finne folk fra hele verden, i alle aldre, og en jevn blanding av menn og kvinner. Affiliate markedsføring er noe alle kan gjøre fra sin egen stue. Det er mange travle mennesker med barn og jobb som meg selv som finner tid til å jobbe på nettsiden sin på kveldstid.

For å få en oversikt over nisjer og hvilke norske affilate programmer som finnes, kan det være lurt å sjekke ut disse norske nettverkene.

Tilbake til fantastiske WA…

Gratis medlemskap!

Wealthy Affiliate tilbyr helt gratis medlemskap uten tidsbegrensning. Det er altså ingen 30 dagers prøveperiode som går ut før du har rukket å gjøre det opp en mening. Jeg ser det alltid som et sort pluss når man får prøve en tjeneste gratis før man betaler noe. I dette gratismedlemskapet får du domener og netthotell til 2 websider med WordPress og første delen av nettkurset.

Jeg kjenner rett og slett ingen andre steder som gir deg alt dette gratis, så det er verdt å prøve. 

WA inneholder en rekke verktøy og ekstra klasserom med opplæringsmateriell for å holde deg opptatt i lang tid, og mye av dette er tilgjengelig i gratismedlemskapet.

Som betalt medlem, eller Premium medlem som det heter, får man naturligvis tilgang til mye mer og anbefales om man er seriøs og virkelig ønsker å nå målene sine.

 

Hva får man som Premium medlem?

Hele sertifiseringskurset

SEO_WA_Sertifiseringskurs

Sertifiseringskurset

Først av alt får man tilgang til hele sertifiseringskurset, Online Entrepreneur Certification Course. Det er et kurs med 5 nivåer av 10 underdeler hver med en blanding av tekst og videoer som lærer deg hvordan man kan sette opp din første nettside, hvordan man får trafikk og hvordan tjene penger på den.

Her er de 5 øverste hovednivåene i kurset:

 1. Kom i gang – (Getting Started)
 2. Bygg ditt eget nettsted med trafikk – (Building Your Own Traffic Producing Website)
 3. Tjen penger! – (Making Money!)
 4. Mestre sosialt engasjement – (Mastering Social Engagement)
 5. Skap suksess med nyttig innhold – (The Business of Content – Achieving Maximum Success Through Content Creation)

Dette er leksjonene i den første hoveddelen Kom i gang for å gi deg et innblikk i hva det første nivået inneholder:

 1. Leksjon 1 – Kom i gang!
 2. Leksjon 2 – Forstå hvordan man tjener penger Online
 3. Leksjon 3 – Velg en nisje
 4. Leksjon 4 – Bygg ditt eget nettsted
 5. Leksjon 5 – Sette opp nettstedet
 6. Leksjon 6 – Gjør nettstedet klart for SEO
 7. Leksjon 7 – Finne innholds ideer og nøkkelord
 8. Leksjon 8 – Forstå konseptet med sider og lag dine 3 første sider
 9. Leksjon 9 – Lage kvalitetsinnhold
 10. Leksjon 10 – Gratulerer og Hva er neste trinn

13 Klasserom med forskjellige tema

Etter sertifiseringskurset kan man fordype seg i interessante tema som SEO, Video markedsføring, WA's eget affiliate program, Pay Per Click markedsføring, WordPress, E-post markedsføring og mye mer i egne klasserom med egne små kurs.

Dette er spesielt bra for avanserte brukere, men nybegynnere vil også finne massevis av nyttig informasjon her. Hver og en av disse temaene er viktig på vei mot å bygge et profesjonelt og vellykket nettsted.

Ukentlige videoer

Omtrent hver uke kommer det nye timelange videoer med ny trening. Man kan enten se det live og ha muligheten til å stille spørsmål underveis, eller se opptaket senere. Jeg pleier å se webinarene på opptak da live delen går litt ugunstig i forhold til norsk tid. Disse webinarene lages av Jay som er en flink og vellykket internett markedsfører og coach.

To av mine favoritter er hans ‘6 Week Schedule to Profits’ og ‘10 Steps Required for Top Google Rankings’.

Wealthy Affiliate Live Chat

Live Chat for det sosiale og help.

Live-Chat vindu

En av de mest unike funksjonene Wealthy Affiliate tilbyr er Live Chat funksjon hvor man kommer i kontakt med andre medlemmer 24 timer i døgnet, hele året. Det er et sosialt sted hvor medlemmer på alle stadier fra nybegynnere til profesjonelle kan prate, og ingen spørsmål er for dumme til å stille her inne. Det er veldig sosialt, og noen ganger også litt vanedannende. 

Det er et flott sted å møte folk man kan følge og begynne og bygge opp nettverket ditt. Å vite om dyktige folk i bransjen er avgjørende for din egen suksess, og med hjelp fra dem er det lettere å gjøre de riktige tingene første gang. Etter en stund begynner man å hjelpe andre også, og det er etter min mening svært verdifull for begge parter og din egen læring.

Man kan også skrive dine egne blogginnlegg eller et spørsmål Innlegg andre medlemmer kan samhandle med og svare. Ikke alltid like rask som den chat, men man kan spørre mer kompliserte spørsmål og få lengre svar.

Lag websider enkelt med WordPress

Med gratismedlemskapet får man netthotell til hele 2 nettsteder med et SiteRubix.com domenenavn. Det betyr ganske enkelt at domenenavnet vil se slik ut: yoursite.siterubix.com. Dette holder i massevis. Min erfaring har vist meg at man bør konsentrere seg om en webside i begynnelsen uansett.

Som betalende medlem får du mulighet til å lage 25 nettsteder, som er mer enn nok. Selv om nettstedene er lagret hos WA kan fint koble dem mot egne domenenavn som Premium medlem. Det er ganske praktisk å få tilgang til alle nettstedene sine via én side på WA.

Alle nye hjemmesider blir forhåndsinstallert med WordPress og All In One SEO utvidelse som gjør det svært enkelt å bygge sider, skrive innhold, bytte utseende, og gjøre sidene SEO klare for søkemotorene. Hvis du aldri har hørt om WordPress og aldri bygget en nettside i hele ditt liv, ikke bli bekymret – du vil lære alt fra start til slutt.

Kjøpe domene

Netthotellet_WA_features

Sikkert netthotell, domene registrering og e-post oppsett.

Det er mulig å kjøpe domener direkte gjennom Wealthy Affiliate portalen for en rimelig penge. Et .com domene vil ha en stabil fastpris på $13.99 i året. Tidligere måtte man kjøpe hos tredjepartsleverandører som GoDaddy, Namecheap eller One.com å koble mot WA sitt netthotell. Vil du ha et norsk .no domene må det fortsatt kjøpes via for eksempel One.com.

Det er et stort skritt å ta for WA å endelig kunne tilby sikkert domenekjøp også som var den siste brikken i en tjeneste som nå tilbyr alt. Det betyr at man kan rett og slett ikke trenger noen andre leverandører av tjenester for å bygge seg et suksessfult nettsted.

Et domene kjøpt via WA har selvfølgelig:

 • Full privacy og beskyttelse.
 • Full tilgang til e-postkontoer som følger med hvert domene kjøp.

Hjelp til å finne bra nøkkelord

Søkeord

Inkludert søkeordsverktøy (Engelsk)

Premium-medlemskap gir deg tilgang til et engelsk søkeordsverktøy som hjelper deg med å finne de beste nøkkelordene å skrive innhold rundt. Verktøyet hjelper deg med å finne ut hvor mange månedlige søk et søkeord får og hvor mange konkurrerende sider det har. Her kan du lese om tilsvarende søkeordsverktøy.

Wealthy Affiliate gir deg også en liste over 100 gode søkeord til å bruke en gang i blant, men jeg tror den beste måten er å finne disse ordene selv. Selv syns jeg søkeordsanalyse er en morsom oppgave og det er gøy å finne bra ord. Dette er også på engelsk. For norsk søkeordsanalyse må man fortsatt ty til Google Keywordplanner.

Som du ser du får mye, og jeg har ikke engang dekket alt.

 

Mine erfaringer etter ett år

Amazon sjekk

Min første tusen dollars sjekk fra Amazon.

Jeg har vært medlem av dette nettsamfunnet i over et år nå og kan virkelig stå inne for alt jeg skriver her og kan anbefale det til alle som er interessert i SEO, skaffe seg en ekstrainntekt, jobbe hjemmefra og bli sin egen sjef. Sjekk ut posten min om hvordan det gikk for den ene nisjesiden min julen 2015.

For over et år siden visste jeg ingenting om affiliate markedsføring – nå føler jeg at jeg vet alt!

Vel nesten …

Det er lett å bli revet med når jeg ser tilbake på spenningen jeg følte da jeg startet de første timene av kurset. Dette var noe helt nytt for meg, og det jeg satt og ble guidet gjennom leksjon etter leksjon, ett skritt om gangen. Jeg lærte noe nytt hver eneste dag.

Jeg husker også at jeg tenkte at jeg ikke helt trodde det gikk an å tjene penger på nettet og at Wealthy Affilaite er en scam. Men bare etter noen måneder forsto jeg at det faktisk virket da de første dollarene rullet inn. Nå drømmer jeg om å leve av dette som du kan lese om her.

Hvis du har noen spørsmål eller er i tvil er det bare å stille meg spørsmål i kommentarfeltet nedenfor så skal jeg svare så fort jeg kan. Eller ta kontakt her.

del_twitterdel_facebook

Hva er negativt med Wealthy Affiliate?

Hvis man gjør litt research på nett om hva andre mener om kurset finner man at det omtrent ikke er skrevet noe negativt i det hele tatt. Det beviser at det ikke er tull men en fungerende måte å lære seg digital markedsføring og tjene penger på nett. Jeg har likevel skrevet en liste med det som er bra og det som ikke er så bra.

Fordeler og ulemper:

Hva du får som er bra:

 • Gratis livslangt medlemskap.
 • Man trenger ingen forkunnskaper for å lære dette.
 • Steg for steg kursene er oppdaterte, relevante og lette å følge. Passer nybegynnere og avanserte brukere.
 • Ti-tusenvis av andre medlemmer som er villige til å hjelpe.
 • Det er IKKE en Multi-level-marketing (MLM) ordningen eller en «bli rik raskt» scam.
 • Komplett pakke for netthotell og rimelig domenekjøp.
 • Gratis medlemskapet gir deg netthotell og domene navn til to nettsteder.
 • Spam-fritt miljø.
 • Live Chat for support.
 • Verktøy for å få kommentarer.
 • Verktøy for søkeordsanalyse.
 • Ingen andre oppgraderingsmuligheter annet enn Premium-medlemskap.
 • Fullt mulig å komme i kontakt med eierne.

Hva du får som ikke er så bra:

 • Overveldende mengde informasjon.
 • Det tar tid å lære alt.
 • Live-chat kan være svært vanedannende, og du kan bruke for mye tid på det.
 • Ikke mulig å annonsere eller selge egne produkter inne i WA samfunnet. Det er en læringssone og ikke en selger-sone. Ingen vil presse andre produkter på deg heller.
 • Ikke støtte for norsk i søkeordverktøyet.
 • Selv om gratis medlemskap er utrolig bra i seg selv, er det anbefalt å oppgradere til Premium for å få tilgang til mer.

Pris

Oppstarts medlemskap:
Som nevnt tidligere er det første medlemskapet helt gratis – 0$ – så lenge du vil. Det er sånn man starter og det er sånn det bør være – man betaler ingenting før man har testet det ut og har lyst til å oppgradere til neste nivå.

Prøv WA her!

Premium medlemskap:
Når man ser at man får det til, er seriøs og er lysten på å lære mer kan man oppgradere til neste og eneste toppnivå: Premium-medlemskap. Dette koster $ 47 i måneden eller $ 359 for hele året som blir $ 29 per måned.

Premium Plus
Nytt av 2020 er et ekstra nivå, men dette trenger du ikke tenke på når du starter ut. Selv har jeg beholdt Premium medlemskapet og har enda ikke oppgradert. Det er for ekstra spesielt interesserte.

Dette er faktisk ganske billig når man tenker på alt man får. Etter en stund hadde i hvert fall ikke jeg noen problemer med å dekke den månedlige kostnaden fra provisjoner jeg gjorde fra affiliate salg.

Men sørg for å prøve gratis medlemskapet først!

Konklusjon

Har du lest hele anmeldelsen har du nok skjønt at jeg er stor fan av Wealthy Affiliate. Det er ingen tvil om at jeg kan anbefalle dette systemt og at det er den beste muligheten for å lære hvordan man kan jobbe hjemmefra og tjene penger på nett.

Jeg kan si det fordi jeg begynte uten å kunne noen ting og nå tjener jeg penger hver måned. Dette kurset har utvidet min egen horison og åpnet opp en helt ny verden av kunnskap om hvordan internett, SEO og salg fungerer.

Så her er mitt endelige dom:100% Ekte - Score: 4.7/5.

Håper du likte Wealthy Affiliate anmeldelsen min på norsk. Hvis du har spørsmål, kommentarer, klager, bekymringer, eller tanker rundt dette, husk å skrive dem nedenfor og jeg vil svare deg så fort jeg kan.

Min første sjekk på over $1000!
Amazon julehandel over alle støvelskaft!