ChatGPT og affiliate markedsføring - 20 bruksområder

Viktig ting å huske på hvis du vil leve av å tjene penger på nett

Det er én, eller kanskje to, ting jeg ikke tenkte særlig nøye gjennom da jeg begynte reisen mot en friere hverdag, jobbe for meg selv ved å tjene penger på nett. Etter at jeg skjønte hvordan jeg kunne tjene ekstra penger på nett kom planen om å slutte i fast jobb, skape noe selv, og dermed kunne bestemme mer og mer av min egen hverdag. Jeg skulle leve av å penger generert av affiliate markedsføring som har blitt min store passion.

Går du med de samme planene tenker jeg at du tidlig bør tenke over et par punkter jeg glemte selv. Vi kommer til det…

Det har ingenting med regnskap, skatt, merverdiavgift og alt sånt…selv om det også er viktig.

Da jeg begynte med nisjesider, SEO og affiliate markedsføring tenkte jeg at det kunne bli en fin ekstrainntekt. Etter ganske mye jobb begynte pengene å tikke inn. Bittelitt i starten, så mer etter hvert. Jeg så at det fungerte bare jeg la ned arbeid. I teorien vil man bare tjene mer og mer jo mer man jobber med det. Det var tanken.

Utfordringen var at jeg også hadde fast jobb og at jeg ikke fikk nok tid på dagen til å jobbe med affiliate sidene mine og fullføre kurset som lærte meg alt. Jeg stakk flere gange ut i lunsjen og jobbet på kafé en times tid før jeg dro tilbake til arbeidet. Ellers satt jeg lange kvelder og langt ut på natta.

Hva om jeg kunne drive med dette på fulltid og skrive artikler, utvikle nettsider og pønske ut nye content ideer på dagtid? Hele tiden… eller bare når jeg ville? Da måtte jeg slutte i fastjobben …

Jeg forstod at det faktisk var mulig å leve av det bare jeg kom opp på et visst nivå. Jeg måtte også kunne matche den daværende faste lønnen, eller helst tjene litt mer som sikkerhet. Jeg visste ikke da helt sikkert om hvor stabilt en affiliate inntekt er, for den kan være variabel avhengig av tid på året og hvor mye folk shopper via sidene mine.

Ha en slutte-i-jobben plan tidlig

Det er ikke før i det siste det har begynt å gå opp for meg at jeg burde hatt en klarere plan litt tidligere.

Det er ikke bare bare å slutte i jobben og i tillegg kunne forsørge tre barn og gjøre kone glad. Man må ha en fast og ganske sikker inntekt.

Det første jeg tenkte lite over i begynnelsene var at man må være tilpasningsdyktig. Ting endrer seg HELE tiden… og Google kan droppe rankingene dine, man kan miste trafikk, folk kan begynne å handle mindre på nett grunnet dårlig økonomi og så videre. Google sørget faktisk for at en av sidene mine som gikk ganske bra mistet nesten all trafikk midt i julestria for noen år siden… Det var dritt, men jeg bygget om hele siden og sørget for å få den på plass igjen. Til det bedre.

Men det var ikke det jeg tenkte å ha som hovedpoeng her…

Selv om jeg til tider tjener mye mer på affiliate enn jeg gjør på den faste jobben min har jeg ikke sluttet enda. Jeg har ikke turt pluss det er en annen faktor jeg ikke tok høyde for da jeg planla å leve for meg selv.

Og enda viktigere å huske på…

… når du har begynt å tjene penger på nett:

Ikke øk forbruket ditt… 

Det glemte jeg…

Etter å ha kjøpt to Teslaer og hytte på fjellet med affiliate penger har jeg som sagt ikke sluttet i fast jobb. I tillegg er vi i en dyr periode med barna som skal ha førerkort, konfirmeres ha dyre fritidsaktivitet og så videre. Jeg trenger enkelt og greit «to» jobber siden vi har et litt for stort forbruk for tiden. I tillegg gikk jeg også plutselig kraftig opp i lønn i den vanlige jobben, noe som også er dumt når man vil leve av seg selv. Terskelen blir bare enda større for å slutte.

Supertipset fra meg er å IKKE kjøp dyre ting… Gå heller motsatt vei og bruk mindre penger.

Er du i startgropen og vil bli din egen sjef, så ha det i bakhodet. Sørg for å tjene minst det samme som du gjør i din faste jobb. Og pass på å ikke bruke disse pengene til å kjøpe for eksempel hytte. Det kan jo være en motivasjon på sikt, for motivasjon er viktig, men hold an litt.

Løsningen for meg for øyeblikket er å fortsette å jobbe og bare tjene enda mer. Så vil jeg kanskje føle meg enda tryggere når jeg en dag sier opp jobben.

Har du ikke jobb for øyeblikket er du i en annen situasjon, og det er nesten så jeg er litt misunnelig. Tenk så mye tid du har til å virkelig få det til. Du kan rett og slegg bli din egen sjef før meg.

Takk for oppmerksomheten.

PS: Hvis du nå sitter og lurer på hva affiliate marketing er, og hvordan jeg tjener penger på nett, bør du ta en titt på nettkurset Wealthy Affiliate som lærte meg det meste. Men det er helt opp til deg.

ChatGPT og affiliate markedsføring - 20 bruksområder