Har jeg gitt opp?
Suksess, motbakke, status og nye mål for 2017!

Lyst på noen bra tips fra en som lever av affiliate markedsføring? Dette er en gjestepost fra danske Simon Bak Andersen som har verdifulle råd å komme med. Jeg har for ordens skyld oversatt teksten hans fra dansk til norsk.

Enjoy:

Innholdsfortegnelse

Mine beste råd til deg som vil leve av affiliate

Mitt navn er Simon, og jeg kommer fra Danmark. Jeg arbeider med affiliate marketing – og jeg lever av det. I dette innlegget vil jeg fortelle om mine beste råd til deg som også vil leve av affiliate marketing.

Før jeg starter, vil jeg si takk til Andreas for å få lov til å blogge her på Minegensjef.no. Mange takk!

Tenk nøye om ved valg av affiliateprogram

Hvis du vil leve av affiliate marketing, er der ingen tvil om at du bør velge et bra affiliateprogram. Det er nemlig ikke helt likegyldig hvilke affiliateprogrammer du velger å jobbe med hvis du drømmer om at si opp din «normale» jobb og jobbe fulltid med affiliate marketing.

Spør du meg, bør du bruke mye tid på å finne fram til de affiliateprogrammene som virker best. Jo bedre programmer du kan finne, jo enklere vil det være å tjene penger på det.

Earnings Per Click

Et smart triks for å finne et bra affiliateprogram er å ta en titt på EPC. Altså hvor mye du i gjennomsnitt kan forvente å tjene pr klikk du sender til det gjeldende programmet. En høy EPC er et typisk tegn på at programmet er bra. Som utgangspunkt pleier jeg å finne programmer som minimum har en EPC på 5 kr. En EPC på 5 kr vitner om et program med en god konverteringsrate det er verdt å jobbe med.

Dyre produkter = Høye provisjoner

Et annet godt råd er å fokusere på dyre produkter. Et dyrt produkt har den fordelen at den gir en høy provisjon. Konkurransen kan være høyere når det er snakk om dyre produkter, men jeg mener det er en konkurranse det er verdt å satse på.

Går du etter billige produkter skal du være ekstremt god til å skape et høyt salgsvolum. Dette kan i mange tilfeller være vanskeligere enn å arbeide med de dyre produktene. Hvis jeg skulle startet som ny affiliate i dag, ville jeg satset på dyre produkter som makeup, møbler, senger, opplevelsesgaver og lignende. Apropos opplevelsesgaver: TrueStory.no (som selger opplevelsesgaver) har faktisk et program hos Adtraction, hvis du vil satse på dyre produkter.

del_twitterdel_facebook

Bygg et bra nettverk innen online markedsføring

Som affiliate marketer i Danmark har det vært verdifullt for meg å ha et godt nettverk. Uten mitt nettverk innen online markedsføring ville jeg ikke være i stand til å leve av dette fulltid – det er helt sikkert.

Derfor vil jeg anbefale deg at pleie nettverket ditt. Det kan for eksempel være en fyr du kjenner som er god på SEO? Kanskje har du en venninne som er ekstremt god på å skrive innhold? Tenk deg godt om og forsøk å bygge relasjoner til mulige samarbeidspartnere.

Det kan også være en god ide å ta del i forskjellige nettverksarrangement selv om de umiddelbart ikke har noe med din affiliateside å gjøre. Du vet aldri når du kan møte en potensiell samarbeidspartner som kan hjelpe det å gjøre din affiliateside mye morsommere. Derfor: Sett av tid til å bygge et solid nettverk.

Reinvester inntjeningen din

Nå vil jeg gi det mitt absolutt beste og viktigste råd i dag. Dette rådet har hatt en enorm betydning i forhold til hvor mye jeg tjener på affiliate marketing. Rådet handler om at du skal reinvestere det du tjener.

Reinvesterer du størstedelen av det du tjener, vil du booste forretningene dine. Det er i hvertfall det jeg opplever etter at jeg har begynt å reinvestere min inntjening. Jeg investerer i bl.a. nytt innhold, linker og markedsføring av mine affiliatesider, oppkjøp av sider og lignende. Alt sammen er med på å gjøre min business større.

Jeg har for eksempel investert i Opplevelsesgave.com

Selv om jeg kommer fra Danmark, er det ikke noe problem å drive med affiliate marketing i Norge. Jeg har for eksempel reinvestert en del av min inntjening i siden Opplevelsesgave.com. Siden jeg hverken snakker eller skriver norsk, var jeg nødt til at leie en nordmann til at skrive tekster for meg. Alt annet enn tekster fikser jeg selv. Derfor har jeg inntil videre kun brukt penger på en norsk tekstforfatter. Jeg har brukt ca. 25.000 NOK.

Pengene har blitt godt brukt. Siden ser nemlig ut til å betjene omkostninger til tekstforfatterens hjem i starten av 2018. Når omkostningene er tjent hjem, så er siden faktisk en riktig god overskuddsforretning. En forretning som potensielt kan være verdt 100.000 NOK. Og en forretning som gjør mitt arbeide med affiliate markedsføring enda morsommere og enda mer innbringende.

Vil du kontakt meg?

Hvis du har spørsmål eller på en eller på annen måte vil ha kontakt med meg, så skriv gjerne til meg via LinkedIn.

Skrevet for minegensjef.no av Simon Bak Andersen, Online Marketer

Har jeg gitt opp?
Suksess, motbakke, status og nye mål for 2017!