Morningscore anmeldelse for norsk SEO
Hvordan få tak i gratis bilder til bruk på nettsiden din

Artikkelen inneholder annonselenker – les forklaring helt nederst på siden.

Innholdsfortegnelse

Til deg som sitter hjemme – nå er tiden inne for å lære deg å tjene penger på nett selv

Tiden vi er inne i har endret samfunnet og hvordan vi lever. Arbeidsmarkedet har blitt tøffere og veldig mange har mistet jobben. Flere trenger en måte å tjene ekstra penger på.

Har man likevel klart å klamre seg fast til jobben er hjemmekontor blitt den del av hverdagen. Teams-møter fra kjøkkenbordet og stress med deadlines på prosjekter i støyende omgivelser.

Det å jobbe hjemmefra har blitt helt vanlig, og selv merket jeg under første lockdown at det å ha ekstra tid til familien og hjemmeskole var gull verdt.

Jeg tenker også veldig på deg som sitter hjemme fordi du har mistet jobben, er permittert eller arbeidsløs. Som arbeidsledig føler man på at fremtiden er usikker. Jeg håper virkelig du vurderer de moderne mulighetene til å tjene penger som finnes der ute. Har du mistet jobben er det en gyllen mulighet til å prøve å tjene penger på internett.

Å kjede seg hjemme og ikke gjøre noenting er ikke lenger en unskyldning.

Og det er bedre enn NAV.

Tjene penger på internett

Det finnes muligheter for å tjene penger på internett du kanskje ikke visste om, noe hele denne bloggen handler om. Det kalles affiliate markedsføring og det er noe alle kan lære seg.

Hadde det ikke vært fint å være din egen lykkes smed å skape deg din egen arbeidsplass og din egen fremtid? Din helt egen online business.

Både gamle og unge jobber med affiliate markedsføring og tjener penger på nettsidene sine. I korte trekk går det ut på å lage innhold som bloggtekster med linker til nettbutikker, tjenester eller produkter man ønsker å tipse andre om. I de tilfellene noen handler etter å ha vært innom din nettside får du prosenter av salget.

Litt som dette …

Hvordan virker Wealthy Affilaite

Du kan lese mer om hva affiliate markedsføring er her via lenken under.

Les: Hva er affiliate markedsføring?

Fordelen er at det er null risiko involvert. Kostnadene er lave for å komme i gang. Man trenger bare en nettside. Man trenger ikke varelager eller systemer rundt salg, reklamasjon og så videre. Det finnes også kurs som begynner gratis.

Det eneste man egentlig investerer er sin egen tid. Det kan ta litt tid å tjene de første kronene, men man risikerer ikke å gå i minus, som ved for eksempel aksjeinvesteringer.

Det er heller INGEN tvil om at det fungerer! Det virker. Jeg tjener en vanlig årslønn på dette nå og har kjøpt Tesla med internett penger. Mange lever godt av det i inn og utland.

Jeg lærte meg alt dette ved siden av full jobb på kveldstid og natt når familien sov. Hadde jeg hatt mulighet til å bruke enda mer av dagen, som en arbeidsledig kanskje har, lærer man fortere og kommer raskere i gang.

Det gjelder å se muligheter og tenke positivt på den situasjonen man er i. Handlevanene våre er endret. Fler og fler handler i nettbutikker for å unngå å gå i de fysiske butikkene. Det gjelder alt fra mat til andre varer. Varer som du kan få provisjoner av salget på.

Kanskje har det aldri vært et lurere tidspunkt å starte med affiliate markedsføring på?

Affiliate markedsføring er svært vanlig de fleste andre land. Det var ved hjelp av alle slike «bloggere» og små nettside eiere at for eksempel Amazon har blitt den kjempen det er. For dem er affiliate markedsføring tilnærmet gratis markedsføring – de må bare betale ut noen prosenter av salgene til alle som har hjulpet dem på veien.

Amazon sjekk

En av mine første Amazon sjekker. Heldigvis betaler de rett inn på konto nå.

Man kan fint satse på norsk

Jeg tror også det er nå det er lurt å satse som norsk affiliate. Å skrive på norsk og promotere norske nettbutikker og tjenester vil for mange være enklere en å lage innhold på engelsk. Det er litt færre mulige kunder, men det er enklere å nå fram til dem. Jeg har tidligere skrevet litt om norsk versus amerikansk (engelsk) affiliate her.

Men det er ditt valg, og et du ikke trenger å ta akkurat nå.

Da jeg begynte å tjene penger på affiliate markedsføring var det fordi jeg ønsket å slutte i 8-16 jobben, bli mindre stresset og få mer fritid. Målet mitt var ikke å bli kjemperik og kjøre rundt i Ferrari, men jeg ønsket en normal økonomi som ikke var avhengig av at jeg var ansatt i en jobb.

Jeg ville jobbe for meg selv når det passet meg. Jeg ville drive med det noe jeg synes var morsomt, lærerikt og spennende.  Jeg ville ha muligheten til å gå på fjelltur midt i uken eller ta en uke fri, mens jeg fortsatte å tjene penger.

Jeg har langt på vei kommet dit og for meg er det en solskinnshistorie. Det er altså ikke umulig, men det tar tid.

Derfor er det lurt å begynne med en gang.

Om ikke annet kommer du til å sitte med masse kunnskap om faget SEO, eller Søkemotoroptimalisering, som man faktisk kan jobbe med.

Men hvor lærer man seg dette lurer du sikkert på?

Kurs

Jo, det finnes et uttal kurs og lærebøker der ute. Jungelen er stor og tett og det er lett å gå seg vill. Til syvende og sist spiller det ingen rolle hvilken vei man går, men det er lurt å holde seg til et løp og ikke vimse mellom flere.

Min anbefaling på det kurset jeg mener man får mest igjen av å ha gått igjennom er det amerikanske superkurset Wealthy Affiliate. Kurset er enkelt å henge med på om man er dedikert. De har også mange muligheter for chat, forum og stor gjennomsiktighet når det gjelder å komme i kontakt med andre vanlige dødelige (som meg) som tjener penger på affiliate marketing.

Her får du også mulighet til å starte egen nettside direkte, selv om jeg anbefaler å la disse sidene ligge på norske servere hvis man satser på norsk. Det går mest på hastighet som er viktig for god SEO. Hvis du ikke skjønte denne setningen er ikke det så farlig. Etter et affiliate kurs er dette barnemat. 🙂

Wealthy Affiliates nye minimalistiske look

Wealthy Affiliates nye minimalistiske look

Du kan også lese en mer innholdet og mulighetene hos Wealthy Affiliate i denne artikkelen.

Er du i situasjonen at du har vært igjennom et tilsvarende online kurs før er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar på hva det var og om du synes det virker.

Sitter du hjemme og kjeder deg i lockdown, karantene eller uten jobb håper jeg du virkelig kommer i gang med affiliate markedsføring og ser at det er en fin måte å tjene penger på. Spør hvis det er noe!

del_twitterdel_facebook

Morningscore anmeldelse for norsk SEO
Hvordan få tak i gratis bilder til bruk på nettsiden din