Min første betalte annonsering med Google AdWords
Hva syns jeg om backlink kurset 'Seo That Works 2.0'?

Innholdsfortegnelse

Det er en god investering å la seg bli inspirert av andre.

Jeg liker å glede meg over at andre har suksess! Det strider kanskje litt i mot den norske janteloven, men jeg tror det er en viktig del av det å oppnå suksess selv – å kunne bli inspirert av, lære av dem og sette seg inn i hvordan de oppnådde det de ville i sitt felt.

Personlig suksess kan være så mangt og alle har forskjellige mål, men uansett hva det er, er mitt råd å lytt til rådene fra de som har tråkket den samme stien før deg.

Jeg overraskes stadig over hvor mange som klarer seg på det jeg vil si er det relativt nye fenomenet YouTube. Youtube ble grunnlagt i 2005 og det er faktisk ikke så veldig lenge siden. Folk tjener millioner og man hører stadig om suksesshistorier derfra. Jeg sier ikke at det er enkelt, for det krever mye arbeid og innsats, men muligheten er der.

Jeg har innsett at Youtube er en arena jeg enda ikke tørr satse på selv om jeg vet jeg burde. Mest for å promotere egne sider og anmeldelser herfra for eksempel. Før sommeren gikk jeg til og med til innkjøp av et nytt Canon 70D kun beregnet på vlogging og fototurer, men jeg blir aldri fornøyd med redigeringen og har ikke lastet opp så mye på kanalen min enda.

Men nok om det …

Inspirerende folk

Nylig leste jeg en artikkel i Budstikka om gründeren Shawn Garbin som importerer granitt fra Kina og selger fra en fjellhall i Bærum. Helt fantastisk, og han tjener greit med penger. Suksessformelen her er egentlig ganske enkel: Klarer man å finne et dyrt produkt mange etterspør, kjøper det rimelig i kina fra for eksempel Alibaba.com, og selger til norske priser (eller litt lavere enn andre) har man en god butikk. Jeg blir glad når jeg leser om folk som bare gjør det og lykkes.

Det krever litt mer kompetanse en og kapital enn mitt ekspertområde affiliate markedsføring, men en vakker dag kunne det vært noe å prøve ut.

Millioner av kroner på søkemotoroptimalisering

dyar_al-ashtari_finansavisen

Faksimile Finansavisen

I dag stod det en førsteside sak i papiravisen til Finansavisen om Dyar Al-Ashtari som har tjent 11 millioner på søkemotors optimalisering. I mine øyne en fantastisk dyktig fyr jeg kan hente mye inspirasjon fra. Hvordan har han klart det, spør nok mange seg om. «Hva er søkemotoroptimalisering egentlig?» tenker jeg mange har diskutert rundt en kaffekopp i dag. Saken ble også omtalt i Dagbladet og tidligere har Fredrikstad blad skrevet om mannen.

Han er mye yngre enn meg og han har nok ikke i tillegg en vanlig dags jobb, familie og tre barn å hanskes med (som meg), men bortsett fra det har vi en del til felles: Begge gikk på Noroff, begge elsker søkemotoroptimalisering og begge har en trang til å nå drømmene og aldri gi opp.

Det er fortsatt langt igjen til jeg når hans summer, og det er kanskje ikke målet mitt heller, men jeg ønsker meg en friere hverdag og etterhvert jobbe for meg selv. For to år siden ante jeg ikke hva affiliate markedsføring handlet om i det hele tatt, men nå tjener jeg faktisk penger på det.

Les mer om nettkurset jeg gikk som virkelig satt fart på sakene her.

Selve søkemotoroptimaliseringen ligger i bunn her, men en liten forskjell på hvordan vi begge tjener penger på nett er at jeg satser foreløpig utelukkende på nisjesider og kommisjoner via affilate program, mens det virker som Dyar Al-Ashtari tjener penger på en kombinasjon av å selge SEO tjenester og å få provisjoner av de han hjelper. Rett meg gjerne om jeg tar feil.

Rett meg gjerne om jeg tar feil i kommentarfeltet.

For min del har jeg en del igjen å sette meg inn i før jeg kan tilby SEO som en tjeneste, men det er nok en ting jeg kan spore inn på i framtiden. Nettet har så utrolig mange muligheter! Selv om nye muligheter dukker opp hele tiden og mange tror det er umulig å tjene penger på nett, er denne saken en viktig kilde som viser at alt går ann så lenge man står på og ikke gir opp!

SEO og affiliate markedsføring er noe alle kan lære så lenge man klarer belage seg på å holde på noen år. Det finnes INGEN raske måter å tjene penger på nett. Selv SEO tar tid og det ligger i sakens natur. Det tar tid å få Google til å stole på siden din selv om man kan booste enkelte steg med forskjellige teknikker.

del_twitterdel_facebook

Inspirert og motivert

Jeg blir i hvert fall veldig inspirert og håper andre også blir det. Det er vel derfor jeg sitter oppe klokken ett om natta og skriver dette, selv om jeg egentlig burde lade batteriene til barnehagelevering i morgen tidlig. Snart nærmer julen seg også, som har vist seg å være en veldig lønnsom årstid for nettsalg.

Håper dette var sånn halvveis interessant. Det har ikke kommet så veldig mange blogposter i det siste grunnet arbeid med affiliatesider og endel andre artikler til minegensjef.no. For eksempel liste over mine favoritter innen norske SEO bloggere. Har du noen tips eller komentarer til dette så del gjerne tankene dine i kommentarfeltet.

Min første betalte annonsering med Google AdWords
Hva syns jeg om backlink kurset 'Seo That Works 2.0'?