Verdifulle tips fra en som lever av affiliate markedsføring!
De 10 Beste Norske SEO Bloggene!

Innholdsfortegnelse

Statusrapport på blogprosjektet 2017

Prosjektet mitt om å tjene penger på nett med langsiktig mål om å leve av det går stadig framover selv om det ikke går så fort. Her er en liten statusrapport på hvordan det gikk i fjor og om planene mine for 2017.

En god nyhet er det derimot …

Provisjonsrekord!

Den store amerikanske handlesesongen fra Black Friday i slutten av november og julen slo an som vanlig og ga ny inntektsrekord og salg på Amazon! Utrolig gøy! Hadde jeg tjente like mye hver måned som disse månedene kunne jeg vurdert å leve av dette.

Du leste kanskje innlegget om hvor fornøyd jeg var med det jeg tjente i desember i fjor? Hvis ikke kan du lese om det her.

Denne julen var enda morsommere, men litt irriterende å tenke på at jeg ikke hadde rukket å oppdatere endel eldre poster med ny info innen amerikanerne begynte å handle. Jeg har noen listeposter med produkter som ligger på plass 1 på google med mange søkeord med trafikk, men innholdet er utdatert. Planen var å oppdatere siden, men det fikk jeg ikke gjort.

Så hva tjente jeg egentlig?

Det er mange SEO og affiliate bloggere som ikke skriver hva de tjener, men jeg syns det mangeganger ødelegger troverdigheten litt. Noen gir kanskje inntrykk av at de tjener i bøtter og spann, men har ingen tall å vise til. Jeg ønsker å være 100% ærlig med dette blogg prosjektet.

Jeg kan røpe at de to siste månedene i 2016 ga meg enn inntekt fra Amazon.com på nesten $7200!

I tillegg til endel mindre beløp på AdSense, GBP 77.95 på Amazon.co.uk, noe via Tradedoubler, Tradetracker, WA og andre mindre affiliate program.

Her er en skjermdump fra Amazon Associates og hele statistikken min for Amazon.com fra 1. november til 31. desember så du kan se selv:

Amazon.com provisjonen fra November til Desember 2016

Amazon.com provisjonen fra November til Desember 2016

Kort oppsummert er det nesten 20000 klikk på affiliate linker via den ene siden min, 3000 kjøpte produkter, en konverteringsfrekvens på 15.48% og en provisjon på $7178,20. Slett ikke verst. Selve sjekken kommer dog ikke før om noen måneder i posten siden utbetalinger ofte ligger et par måneder etter.

del_twitterdel_facebook

Jeg har i planen min satt meg som mål at jeg kan leve av dette om jeg hadde tjent $7500 i måneden. Det er et lite stykke igjen til å tjene dette hver eneste måned, men dette beviser at det er mulig å tjene penger på internett, ikke sant?

Hvor mye hadde du måttet tjene på nett for å si opp jobben? Skriv gjerne en kommentar nederst, eller still andre spørsmål om du har det.

Her følger også et skjermbilde av søylediagrammet mitt fra Excel arket mitt hvor jeg har ført inn de månedlige inntektene på Amazon.com fra jeg startet i slutten av 2014. Det er tydelig at Desember var en rå måned!

Graf over månedlig inntjening

Graf over månedlig inntjening

Hvis du er ny her og lurer på hvordan jeg får til dette skriver jeg litt om det nederst på siden.

Men til tross for bra julesalg gikk ikke alt på skinner i fjor …

Litt laber aktivitet

Nisjesiden min som går best med affiliate linker fra Amazon.com led litt av dårlig oppdateringsfrekvens i siste kvartal i 2016. Jeg gikk rett og slett ikke skrevet nok innhold. Årsaken var en blanding av at jeg begynte å sette opp en ganske omfattende norsk side som tok endel tid og at jeg sa opp jobben og startet et nytt firma med noen andre. I tillegg gjaldt det å ta vare på familien og de tre barna mine.

Minegensjef.no bloggen har heller ikke blitt særlig godt ivaretatt i denne perioden, men jeg takker for alle mailer jeg får og håper du som leser fortsetter og følge meg. Jeg har overhodet ikke gitt opp drømmen med å leve av online inntekter.

Planen for 2017 er å gjenoppta arbeidet med å skrive bra innhold, mer fokus på content marketing, lære mer om SEO og bygge opp den andre norske ehandels siden min så den også er rustet til slutten av neste år samt klare å tjene enda mer enn ifjor og forfjor. Det gjelder å ha litt lange perspektiver her. 🙂

Jeg har noen artikler klare om et enkelt men viktig SEO grep i 2017, SSL sertifisering og hvordan man gjør det billigst mulig, samt en artikkel om norske sider jeg ser på som lureri.

Hvordan tjener jeg penger på nett?

Jeg har skrevet mye om hvordan jeg tjener penger på nett via affiliate lenker og nisjesider og hvilke metoder jeg bruker. Jeg startet i slutten av 2014 og gikk et online kurs som heter Wealthy Affiliate. Er du nysgjerrig anbefaler jeg å lese anmeldelsen min om dette kurset.

Wealthy Affiliate har også en omfattende og regelmessig live video del med oppdatert læring, og nylig kom en video hvor grunnleggeren Kyle snakker om affiliate markedsføring og sin egen suksess. Den fikk ihvertfall meg til å gire litt opp og starte opp igjen arbeidet. Videoen er verdt å se – du finner den her. Mulig du må registrere en gratis konto om du ikke er medlem fra før, en det er gratis for å se videoen.

Så til slutt …

Her er en enkel liten motivasjonsgreie jeg henter opp i ny og ne. Min drøm er å leve av internett. Hva er din? Har du noen flere spørsmål så fyr løs i kommentarfeltet under.

Verdifulle tips fra en som lever av affiliate markedsføring!
De 10 Beste Norske SEO Bloggene!