Viktig: Husk på dette når du begynner å tjene penger på nett

Innholdsfortegnelse

Her er noen anbefalte affiliatenettverk med norske nettbutikker og programmer du bør bli medlem av.

(Oppdatert 2024) Nederst på siden er en oversikt over mine anbefalinger til de beste affiliate-nettverkene med norske affiliate-programmer. Dette er nettverk jeg er medlem av selv og bruker hver dag. Rekkefølgen på de fem nettstedene er litt tilfeldig og det betyr ikke at den ene er bedre enn de andre.

Artikkelen inneholder annonselenker – les forklaring helt nederst på siden.

Her er en kort liste med direktelenker. Ellers les lenger nedover for mer detaljer om hvert nettverk.

 1. TradeTracker
 2. Adtraction
 3. Tradedoubler 
 4. Adrecord
 5. Daisycon
 6. Partner Ads
 7. Awin
 8. Orionmedia
 9. Addrevenue
 10. Webgains

Nå til en liten forklaring på hva affiliate nettverk er …

Skal du tjene penger på nettstedet ditt som affiliate i Norge må du bli medlem i et eller flere affiliatenettverk. Dette er firmaer som kobler sammen annonsører, for eksempel nettbutikker, og deg som blogger eller eier av et nettsted som skriver om produkter og tjenester og får provisjon av annonsøren.

Jeg forklarer mer om hva affiliate markedsføring er i denne artikkelen om du ikke er kjent med det fra før.

De forskjellige affiliate nettverkene har forskjellige annonsører og affiliate programmer i sin «stall» og det er ofte noe forskjellige regler for hva man får igjen for å anbefale og vise annonsene for deres produkter eller tjenester. Forskjellen går ofte på hvor mye provisjon du du får i prosent per salg, om det er en fast sum du får («lead») og hvor mange dager cookien er aktiv etter at noen trykker på din lenke. Det er også et sett med regler de forskjellige annonsørene setter som bruken av PPC kampanjer, e-postmarkedsføring og sosiale medier. Noen gir deg muligheten til å tilby rabattkoder til dine lesere.

Husk at det er helt gratis å bli medlem i et affiliatenettverk, men man må ha en hjemmeside eller blogg å vise til for å få søke på programmene. Det er annonsøren som betaler deg og nettverket for at noen markedsfører dem.

Noen nettbutikker dukker opp hos flere nettverk, som Ellos som er både hos Tradedoubler og Adtraction. Da er det bare å velge hvor man vil søke og vurdere om det er noen fordeler å være knyttet til kun et fåtall nettverk. Selv er jeg medlem av alle de fire i oversikten under.

Hvordan bli medlem av et affiliate nettverk og søk på programmer

 1. Først lager du deg en konto hos det nettverket du har lyst til å søke programmer hos med brukernavn og passord. For å lage seg en konto trenger man som regel ikke å ha noen hjemmeside enda, men du får ikke søkt på selve kampanjene. Du kan derimot begynne å sette deg inn i hvilke annonsører du kan søke hos.
 2. Deretter setter du opp profilen din. Det er forskjellig hvor mye info man trenger å skrive inn. Har du et nettsted du ønsker å tjene penger på, legger du inn det nå.
 3. Nettstedet du vil tjene penger på må deretter godkjennes av affiliate nettverket. Har du greit med innhold bør det gå greit. Har du en side med lite innhold som ikke fremstår som ferdig eller strider mot retningslinjene, kan du bli avvist.
 4. Når nettstedet ditt er godkjent kan du begynne å søke på kampanjer hos annonsørene. Sjekk provisjons prosent og reglene deres. Du kan får også info om rabattkoder og litt tekst om annonsøren du kan bruke på dine egne sider. Husk å ikke kopier direkte.
 5. Blir søknaden godkjent er det bare å begynne å annonsere ved å lime inn lenker i tekster og vise reklamebilder på hjemmesiden din. Husk å ikke overdriv og at folk sjelden klikker på reklame bannere nå for tiden. Tekstlenker fungerer best i kvalitets tekster som er nyttige for leseren.
 6. Etterhvert når du har opptjent en viss sum penger blir dette utbetalt til deg rett på bankkonto. Det er litt forskjellig hvor mye man må tjene før man får det utbetalt.

Min erfaring er at det er lettere å bli godkjent i de norske affiliate kampanjene enn engelske. Det går sikkert ende på konkurranse og at utenlandske nettsteder trenger å luke ut mye useriøsitet. De krever ofte mye mer som statistikk på antall besøkende hver dag.

Hva gjør man om man ikke blir godkjent? I endel tilfeller er det mulig å kontakte support og be om å få lov til å prøve igjen. Husk å rett opp feil slik at retningslinjene blir fulgt før du søker på nytt, ellers er det ikke noe poeng.

del_twitterdel_facebook

Nok snakk … Her er en oversikt over 8 anbefalte nettverk hvor du finner norske affiliate programmer. Noen av lenkene nedenfor inneholder affiliate lenker og teksten regnes da som reklame i henhold til forbrukerombudets veiledning og markedsføringsloven, selv om dette kun er mine egne meninger.


1. TradeTracker

TradeTracker tilbyr resultatbasert markedsføring og gir både annonsører og affiliates (publishere som de kaller det) muligheten til å tjene bra med penger på nettstedet sitt. De er et internasjonalt nettverk og i Norge har de har kontorer i Bergen. Nettsidene dere er på norsk.

Det er enkelt å se igjennom de forskjellige kategoriene og søke på kampanjer tilpasset blogger og nettsteder. I tillegg får man en svært oversiktlig statistikk på klikk, provisjon og salg samt hvilken plattform de kom fra, enten det er mobil, tablett eller pc. Man kan tilpasse siden selv med egne faner og menyer.

Tradetracker sin unike og spennende Second Tier funksjon gjør at du kan tjene penger på det andre affiliates tjener på sine blogger, om du klarer verve dem.

De operer også med Real Attribution som gir en mer rettferdig fordelingsnøkkel om flere blogger eller nettsteder har vært med på å skape et salg.

De har over 200 norske affiliate programmer deriblant Trivago, Get Inspired, DealXtreme, Fotoknudsen og Booking.com. Vi har skrevet en liten anmeldelse med erfaringer fra TradeTracker her.

tradetracker_screenshot

Tradetracker kategorier – Klikk for mer info

Bli medlem av TradeTracker her.


2. Adtraction

Adtraction er også et svensk affiliate selskap med avdelinger i Norge, Danmark, Finland og Polen. De kaller seg det mest pålitelige affiliate nettverket i markedet. Nettsidene er på norsk.

For øyeblikket er det 90 annonsører i mange forskjellige kategorier til stede på siden. Programsøknader er gjort med ett klikk og er super enkelt.

Du kan legge til flere nettsteder, eller kanaler som de kaller det, og søke individuelt på programmer tilpasset de forskjellige sidene dine. De har noen retningslinjer det er verdt å følge som å ikke ha upassende innhold, halvferdig nettsted med amatørmesse webdesign og dårlig innhold, og dårlig beskrivelse.

Adtraction gir deg lov til å trykke på dine egne affiliate linker før kjøp av egne produkter slik at du får rabatt i form av egen provisjon.

adtraction_screenshot

Adtraction – Klikk for mer info

Bli medlem av Adtraction her.


3. Tradedoubler

Tradedoubler ble startet i Sverige i 1999 og har nå avdelinger i mange europeiske land inkludert Norge. Det er kanskje det mest kjente affiliate nettverket, og jeg mener jeg hadde hørt om det selv før jeg begynte med affiliate markedsføring selv.

Hovedsiden er oversiktlig og det er enkelt å søke på programmer. For øyeblikket er det rundt 90 annonsører du kan søke hos i Norge, blant annet Babyshop, CDON, Dustin, Proteinfabrikken og Sportamore. Norsk språk.

I statistikken får du info og grafer om provisjon, visninger, klikk, registrering, salg, eCPM og EPC.

tradedoubler_screenshot

Tradedoubler screendump

Bli medlem av Tradedoubler her.


4. Adrecord

Adrecord er et forholdsvis nytt affiliatenettverk som også er fra (du gjettet det) Sverige. Mens de har 243 svenske affiliate programmer har de foreløbig har de 19 norske man kan søke på, men tipper det blir mange flere etterhvert. Et par eksempler på annonsører er Animail, Kidsbrandstore og One.com.

Jeg har nettopp meldt meg inn men er spent på hvordan det går framover og hvilke spennende annonsører som dukker opp.

adrecord_screenshot

Adrecord dashboard

Bli medlem av Adrecord her.


 

5. Daisycon

Daisycon er et affiliate nettverk med over 1600 mulige programmer. De har operert i rundt 15 år i Norge og het tidligere NetBooster, før de ble en del av Artefact. Tidliger iår ble de del av det internasjonale affiliate nettverket Daisycon.

De fleste affiliate programmene er på engelsk og andre internasjonale språk, men de har en god mengde med norske partnerprogrammer også. Mange av disse finner du ikke hos de andre nettverkene så det er lurt å bli medlem her også. Jeg har nettopp blitt medlem av Daisycon selv, så jeg gleder meg til å se hvilke spennende nettbutikker jeg kan finne her.

Daisycon førsteside

Daisycon førsteside

Bli medlem av Daisycon her.


6. Partner Ads

Parner Ads er det siste affiliate nettverket jeg ble medlem av. Det er et dansk affiliatenettverk men har programmer i Norge, Sverige og Danmark. De har ikke like mange norske som de store nettverkene, men  har fortsatt mye interessant. Jeg anbefaler at du blir medlem av dette også for å utnytte alle muligheter der ute. Sidene er enkle og oversiktlige.

Partner Ads oversikt

Partner Ads oversikt

Bli medlem av Partner Ads her.


7. Awin (het tidligere Zanox)

Awin har nå blitt litt enklere å bruke etter overgangen fra Zanox. Zanox var tidligere den mest kompliserte siden av alle disse seks. Awin finnes i flere land og på forskjellige språk, men har mange norske nettbutikker i stallen. De krever også mye mer informasjon når man setter opp profilen sin samt at man har mulighet til å legge inn en søknads tekst for hvert program når man søker, men det går fint å bli medlem av mange programmer uten å skrive noe særlig.

I skrivende stund har de 97 norske affiliate program å bli medlem av så det er nok å velge i.

Awin frontpage

Awin frontpage

Bli medlem av Awin her.


8. Orion Media

Orionmedia er et norsk nettverk med mange forskjellige partnerprogrammer. De har tidligere hatt mye fokus på finansmarkedet, men kommer til å pense mer over på nettbutikker siden finans blir mer og mer kronglete. Foreløpig finner du mange programmer innen helse og kosttilskudd. Du finner mange programmer som sender ut gratis produkter til potensielle kunder du skaffer samt mange konkurranse programmer. Det blir spennende å se hva som dukker opp her etter hvert.


9. Addrevenue.io

Addrevenue.io er et av de siste affiliate nettverkene jeg har blitt medlem av. Det er et globalt affiliatenettverk og har rundt 50 norske partnerprogrammer innen kategoriene Bank og finans, Klær og tilbehør, Familie og barn, Hage og bygg, Gaver og blomster, Helse og skjønnhet, Hobbyer og fritid, Hjem og interiør og Kjæledyr. Jeg syns sidene deres er oversiktlig og raske og det var svært enkelt å bli medlem i nettverket og få sidene mine godkjent. I tillegg var flere av programmene automatisk godkjent da jeg søkte på dem.


10. Webgains

Webgains er et nettverk som er tilstede i 14 land som jeg nylig har funnet har en del norske program. De har ingen direkte norskspråklig del som de fleste andre nettverk, men hvis du blir med i den danske delen finner du de norske partnerprogrammene. I skrivende stund har de noen gullkorn som Helly Hansen og LEGO blant annet.

Mitt forslag er å bli medlem av samtlige for å sjekke hvilke programmer de tilbyr. Det koster heller ingenting. Skriv gjerne en kommentar om du har erfaringer med noen av disse eller andre nettverk. Også hvis du veg om flere affiliate nettverk med norske programmer!

Happy affiliating!

Viktig: Husk på dette når du begynner å tjene penger på nett