Hvordan få tak i gratis bilder til bruk på nettsiden din
Er Amazon sitt affiliate program helt ute å kjøre?

Innholdsfortegnelse

TradeTracker anmeldelse og erfaringer

For å tjene penger med affiliate markedsføring på egen blogg eller nettside må man bli med i forskjellige affiliate nettverk. Gjennom disse nettstedene finner man mange forskjellige nettbutikker og tjenester innen mange forskjellige nisjer man kan promotere å få prosenter (eller et fast beløp) av alle salg og leads som går igjennom din side.

Artikkelen inneholder annonselenker – les forklaring helt nederst på siden.

Jeg har listet opp de mest populære og beste slike nettverkene før, men denne gangen tenkte jeg å ta et lite dypdykk i TradeTracker.com og dele mine erfaringer med akkurat dette nettverket.

Husk at det koster ingenting å hverken bli medlem eller promotere når du har blitt godkjent som publisher. Du trenger bare en nettside med litt bra innhold og litt trafikk.

Jeg har stort sett veldig gode erfaringer med TradeTracker og de har utviklet noe de kaller Real Attribution som belønner alle affiliates som har vært med på generere et salg, ikke bare siste klikk.

De har også et annen veldig spennende funksjon som ingen andre har, noe du kan lese om lenger ned. Slik ser førstesiden ut:

Tradetracker

Første side, denne vil du se mye som medlem

Hva er TradeTracker?

TradeTracker er et internasjonalt nettverk med tilstedeværelse i 25 land fordelt på 5 kontinenter. Dette gjør at du kan søke på programmer mange andre land om du har lyst til det og du sikter mot slike markeder. Selv bruker jeg kun programmer i Norge, Sverige og Danmark samt en og annen internasjonal nettbutikk som sender til Norge.

Internasjonalt har de nesten 5000 aktive programmer, så her skal det være mulig å finne noe til alle nisjesider og interesser.

Er du norsk affiliate med fokus på det norske markedet har TradeTracker mye å by på med hundrevis av muligheter. Jeg ser i mitt intrikate Excel ark der jeg har kontroll over alle nettverk og programmer jeg medlem av, har søkt på og de jeg fikk avslag på, at TradeTracker er ett av nettverkene med flest norske programmer.

Hvordan komme i gang med TradeTracker?

Jo, for å kunne søke i «stallen» av annonsører hos TradeTracker må du opprette en konto hos dem slik som alle andre tjenester.

Du lager enten konto som privatperson eller som firma om du har det. Jeg er selv registrert med momsregistrert enkeltmannsforetak. Tradetracker er et av ganske få affiliate nettverk som utbetaler fra Norge noe som gjør at man må kreve moms på utbetalingene i henhold til gjeldende regler.

Som privatperson må du bruke personnummeret ditt og som firma bruker du organisasjonsnummeret.

Deretter får du tilgang til baksiden der alt skjer.

Logget inn kan du se statistikk over klikk, salg, provisjon og mye mer i et blått, fint og brukervennlig grensesnitt. Det er også her du henter ut koder til bannerannonser, tekst lenker, blar gjennom rapporter eller hvor du lager dine egne lenker. Det kalles også dyplenker eller affiliatelenker.

I hovedmenyen finner du hovedknappene Hjem, Kampanjer, Reklamemateriell, Rapporter og Konto. Alle disse har flere undermenyer.

Grensesnittet begynner å få et snev av utdaterthet i forhold til mange andre, men det fungerer fortstt fint. De har oppdatert seg litt, men det er en god stund siden nå. Selv kaller de det et topp moderne grensesnitt, så da er det kanskje det.

Man kan justere dashbordet etter eget ønske slik at startsiden viser det du vil selv, og det er ganske bra.

Det er også her du må legge inn ditt eget nettsted slik at dette kan bli godkjent. Det gjør man i menyen Konto, Mine Nettsteder og Legg til Nettsted.

Deretter skal du søke på affiliate programmer. Dette gjør du ved å gå til Kampanjer og bla deg igjennom det som er tilgjengelig. De har mange kategorier å velge i som:

 • Baby og barn
 • Biler og motorsykler
 • Blomster
 • Bøker, aviser og blader
 • Dating og voksne
 • Dyr
 • Familie
 • Gaver og gadgets
 • Gratistjenester og premiekonkurranser
 • Hardware og software
 • Helse og skjønnhet
 • Hjem og hage
 • Hobby og fritid
 • Husholdningsapparater
 • Kostymer og tilbehør
 • Mat og drikke
 • Mote og smykker
 • Økonomiske produkter
 • Reise og ferie
 • Sport og rekreasjon
 • Telekommunikasjon

Puh, det ble ganske mange. Man kan også velge å få opp alle programmer i en alfabetisk liste under fanen Tilgjengelige kampanjer.

Tradetracker kampanjer

TradeTracker kampanjer

Klikker man seg inn på en aktuell kampanje kan du lese mer om innhold, regler, cookietid og annen informasjon. Litt lenger ned under Status, ved siden av ditt eget affiliate nettsted som du allerede har oppgitt, kan du trykke Registrer.

Noen få aksepterer deg med en gang, mens de fleste trenger noen dager på seg for å enten godkjenne eller avslå søknaden.

Husk at hvis det er tydelig at nettstedet ditt mangler passende innhold, substans og trafikk er sannsynligheten for avslag større. Har du et nettsted om katteleker er det ikke sikkert en sportsbutikk ønsker å samarbeide med deg.

Blir du etter hvert godkjent hos noen programmer er det bare å rope hurra, generere affiliate lenker og putte reklameannonser på bloggen eller nettstedet ditt.

TradeTackers Second Tier affiliate program

Helt øverst i denne artikkelen skrev jeg om en spennende funksjon disse har. Det er TradeTrackers egne affiliate program som gjør at du kan rekruttere andre du kjenner som driver med blogger eller nettsteder.

Hele guleroten for deg her er at du får 3% av hver transaksjon som din «sub affiliate» skaper. Du kan altså tjene penger på det andre promoterer, og det er ganske herlig. Spesielt om du er i nisjen SEO eller affiliate marketing selv er dette perfekt.

For å finne programmet som medlem søker du bare opp TradeTracker selv under Kampanjer inne på dashbordet – Logg inn her.

Daglig bruk av TradeTracker

Omtrent daglig logger jeg meg inn på nettsiden for å sjekke trafikk, salg, status på lenker og sjekke status på søkte programmer. Det kommer i ny og ne nye affiliate programmer man kan søke på om det passer og noen faller fra.

Endel av disse tingene kan man få på epost om man vil. TradeTracker har ingen egen app slik som Adtraction og Adservice der salg og trafikk tikker inn med push, men du kan få en epost hver gang en transaksjon har gått igjennom dine kanaler og lenker.

Etter innlogging på siden med brukernavn og passord kommer man inn på Dashbardet.

På mitt oppsett ser jeg øverst antall klikk, leads, salg og brutto omsetning på dalig og månedlig basis. Her er det spesielt salg og leads som er interessant å få overblikk over.

Jeg har også et søylediagram der jeg ser utvikling over tid på salg, klikk og visninger. På mine daglige runder her inne kaster jeg et blikk over Økonomisk oversikt der man ser total provisjon i måneden man er i, totalt utestående beløp og hvor mye man får utbetalt ved neste betaling.

Av og til sjekker jeg de forskjellige rapportene i hovedmenyen, men stort sett holder det for meg å gå over den Økonimiske oversikten.

Second Tier programmet dukker forresten ikke opp automatisk og må legges opp på dashbordet manuelt. Her ser man antall refferterte under affiliates, fortjeneste forrige måned og total fortjeneste. Denne fortjenesten beregnes en gang i måneden og ikke like hyppig som vanlige programmer. Det tok faktisk en god stund før jeg skjønte at jeg hadde tjent penger via dette egne affiliate programmet til TradeTracker.

Jeg pleier også å scrolle nedover på dashbordet og sjekke kampanjenyheter. Her kommer nye nettsider og tjenester man kan søke på samt aktuelle rabatter og tilbudskampanjer man kan pushe på siden. Kampanjenyheter finner man også øverst i menyen under Kampanjer.

Konklusjon

Jeg har som sagt gode erfaringer med nettverket. Supporten er god, og de svarer som regel raskt og bra på spørsmål. Det er også enkelt å søke på kampanjer med et klikk. Under Reklamemateriell finner du alt av bannere, lenkegenerator (for tekstlenker og dyplenker), kupongkoder, rotatorer, product feeds og mye mer.

Kaster jeg terningen lander den på disse tallene…

Antall norske program: 6
Brukergrensesnitt: 4
Utbetalingshastighet: 5
Support: 6
Generell brukervennlighet: 5

Har du egne erfaringer det suppert om du vil supplere min anmeldelsen med en kommentar nederst på siden.

del_twitterdel_facebook

Affiliate programmer under Tradetracker

Som i de fleste nettverk må man være medlem før man enkelt kan se hvilke nettbutikker du kan promotere. I Norge har dette alltid vært litt mer skjult enn i for eksempel USA der nettbutikker selv er veldig keene på å gi deg informasjon om hvordan du kan markedsføre dem.

For å gi deg et lite innblikk i hva man kan promotere i skrivende stund, lister jeg opp noen av affiliate programmene her. Denne listen vil bli raskt utdatert siden det alltid er endringer der noen stopper opp og nye kommer til.

Logg deg alltid inn for å sjekke hva som er nytt. Er du medlem kan du melde på nyhetsbrev for mer informasjon om når det er spesielle kampanjer, handelsperioder og når nye nettbutikker lar deg promotere dem.

Her er altså en oversikt over noen av TradeTrackers affiliate program:

 • 24hshop, Adidas, AliExpress, Alpha Man, Amerly,Amor, Auto Europe, Bambox, Banggood, Barbershop, Berrylook, BioBalance, Bookingmonkey, Boostbox, c33, Celis, Cewe, Chillout, Climbing247, DanCenter, DealXtreme, Din helsemat, Dreamwell, Dustin Home, Dogman, Ekstralys, Elektroimportøren, Expo Fitness, Festkompaniet, Fjord tours, Flixbus, Fotoknudsen, Glassoginteriør, Holzweiler, House of Hygge, Hviit,
  Hvitserk, Hundeutstyr, Interflora, Interhome, JBL, Jewelbox, Karl Jensen Lås, Knitting Room, Kniveksperten, Kondomeriet, Kouture, Lampedirekte, Lampemesteren, Lineahjemme, Lovetoys, Lux-case, Margaretha, Maxulin, Mille Moi Shop, Milrab, Mibo Styling, Mimis beauty, Mimmis, Multitriatlon, Munnhelse, MyMuse, MyTrendyPhone, Nettbuss, Newchic, Nextlove, Norvital Provexin, NuroKor, Nytelse, Otel.com, PFC nordic, Proteinfabrikken, Qatar airways, RadisonBlu, Redmagic, Reebok, Refurb, Royal Burner, Sackit, Skistart, Skomani, Slikkepott, Smartlapper, Sportsdeal, STS Alpereiser, Superkul, Swiss Clinic, Talkmore, thechef.no, Ticket Service, Timarco, Trivago, Unisport, Upstairs, VidaXL, Yoins, yoursurprise.no, YouWish, Zooplus, X-life og Åshild.
Hvordan få tak i gratis bilder til bruk på nettsiden din
Er Amazon sitt affiliate program helt ute å kjøre?