Hva er Affiliate-markedsføring?

Innholdsfortegnelse

Drømmen

Folk har forskjellige drømmer. Min er en tilværelse med mer fritid, mindre stress, bedre helse og enda mer tid til barna og familien. Romsligere økonomi og mer tid til reiser og hobbyer hadde heller ikke vært så dumt.

Høres ikke det bra ut?

Å kunne bestemme tidsbruken i sin egen hverdag og samtidig tjene penger på noe man syns er gøy, uten stress, hadde vært fantastisk. Jobbe hjemmefra, kanskje tusle ned på en cafe og jobbe litt derfra, eller gå en tur i skogen og dra fram laptopen på toppen av en fjelltopp. Supert.

Det høres kanskje utopisk ut i sett ifra et norsk synspunkt hvor det er forventet at alle er vanlige lønnsmottakere. Men jeg tror det er mulig å tjene penger på nett og leve av det!

Jeg vet det er mulig!

Sant og si må jeg innrømme en ting.

Jeg har jukset litt før jeg begynte med denne bloggen – jeg har allerede startet å tjene penger på nettsider.

Begynnelsen

Drømmen har vært der lenge, men å virkelig prøve å finne en metode og å lære seg å jobbe med inntektsinnbringende nettsteder var noe jeg begynte med for et år siden.

Nå angrer jeg på at jeg ikke begynte denne prosessen tidligere!

Slik begynte det hele forresten:

For litt over et år siden kom jeg tilfeldigvis over en artikkel om «hvordan bli rik» og om folk som hadde tjent seg søkkrike på internett. Jeg har igrunn alltid vært skeptisk til slikt og tenkt at det går ikke ann. Det er i hvert fall ikke enkelt og det er overhode ikke noe for meg. Jeg begynte å søke litt rundt på forumer, fant ut at det opprinnelige produktet jeg var innom var en såkalt «scam». God gammeldags lureri og bedrag.

Aha tenkte jeg. Da hadde jeg jo rett likevel. Men jeg ville ikke gi opp så fort, vill jeg vel? Neida. Jeg søkte videre etter mer troverdige kilder og materiale.

Til slutt fant jeg en annen side flere anbefalte, hvor jeg bet på agnet og betalte litt for et kurs i såkalt Affiliate-markedsføring og SEO.

Mer om det senere, men å stige inn i en verden av søkemotors optimalisering, trafikk analyse, søkeord, og å skjønne hvordan mange nettsider fungerer har vært utrolig nyttig! Det kan være en ny karrierevei uansett hvordan dette går til slutt.

Nå har jeg skjønt at det finnes et helt spekter av måter å tjene penger på nettet og at litt av cluet er å navigere rundt de kostbare useriøse «bli rik i en fei» løsningene, og gå for det som virkelig virker.

Er du nysgjerrig på hvordan det har gått så langt så fortsett å les.

Folk tjener faktisk penger på nett

Skepsis til tross. Det er ikke sikkert det overrasker deg like mye som det overrasket meg, men folk tjener faktisk penger på nett. Masse penger. Du hører om dem overalt i media hele tiden.

Det er bloggere som tjener på sponsete linker og reklame, det er gamere som legger ut videoer på YouTube eller streamer live spilling på Twitch, det er folk som skriver sider om produkter med affiliate linker, Forex valutahandlere og så videre, og så videre. Har man nok trafikk man tjene litt ved å vise Google AdSense reklame på sin egen hjemmeside også. Selge ordentlige produkter fra Kina går også ann. Man importerer containerlass med mer varer og selger videre.

Kun fantasien setter grenser.

Her er noen vanlige forretningsmodeller for nettsteder som tjener penger:

  • Nettbutikk – Varesalg på nett. For eksempel kina import.
  • Nettavis eller nettmagasin – Annonsesalg og reklamevisning.
  • Underholdningsnettsted – Betalte tjenester.
  • Innholdsnettsted – Bruker betaler for tilgang.
  • Affiliate-nettsted – Skaffe trafikk til samarbeidspartnere som selger varer eller tjenester via henvisningslenker.

Jeg har prøvd litt av hvert men har mest troen på sisnevnte.

Nå litt inspirasjon:

Den personen som tjente mest penger på YouTube i 2014 var en dame som kaller seg DC Toy Collector. Hun pakker ut blant annet Disney produkter mens hun filmer det. Hvor enkelt er ikke egentlig det? Filmene blir vist i millioner av ganger.

Hun tjente fem millioner dollar dette året i vist reklame.

Blant gamere er DaSquirrelNuts en av mine favoritter. Han er en godt voksen mann og familiefar som kjører mye simulatorer som Euro Truck Simulator og en mengde andre spill. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det er faktisk veldig underholdene.

I starten av 2015 sluttet han i jobben og ble fulltids gamer på YouTube og Twitch. Det tok visst litt tid å overtale kona.

Norske såkalte nyhetssider er en annen sak.

Ta en titt på Nettavisen. Det er en drøss av reklame, blogginnlegg, «Reisetips», «Annonsebilag», «Shopping» og andre tips sider. Med liten skrift står det at de inneholder annonselenker. Sakene er gjerne skrevet som nyhetssaker, men er skjult reklame. Kjøper du et produkt eller en reise via en link fra Nettavisen får de provisjoner.

En ærlig sak det, men jeg har aldri tenkt på det før jeg selv lærte hva Affiliate Marketing er!

del_twitterdel_facebook

Hvor er jeg nå?

Og det er affiliate-markedsføring jeg foreløpig har satset på.

Jeg har masse ideer og startet en del nisjesider i det amerikanske markedet. Den siden jeg har jobbet mest med tjener en del hundre dollar i måneden. Så ærlig skal jeg være. Nå handler det om å utvide og oppskalere. De nye Google algoritmene har også begynt å straffe små, dårlige og lite informative sider. I 2015 og videre handler det om å bygge store nettsider med mye nyttig informasjon, såkalte authority sites.

Dette er den første norske siden min, men jeg regner med at det kommer flere i framtiden når jeg får tid.

Jeg lærer stadig vekk nye ting, men har fortsatt en lang vei å gå. Denne bloggen er dedikert til mitt videre arbeid og jeg vil skrive om alt jeg lærer og hvordan det går. Kommer jeg over gøyale, inspirerende og fungerende metoder vil jeg skrive om det. Skatt og hvordan håndtere inntekt fra USA tenkte jeg også å dedikere tid til.

Kall det en slags utviklerblogg på min egen drøm om du vil.

Jeg ser for meg en oppskrift seksjon med fremgangsmåter på ting som «Hvordan sette opp Google Analytics» enklest mulig.

Kanskje kommer jeg til å intervjue andre som har hatt suksess og skrive om det. Det å komme i kontakt med andre som kan gi meg råd er også et av hovedmålene med minegensjef.no. Jeg har stiftet bekjentskap med mange i USA som lever av dette, og de har mange uvurderlige tips å komme med.

Samtidig ønsker jeg å hjelpe og gi råd videre til folk som vil begynne med det samme. Ingenting hadde vært bedre om jeg klarte å inspirere deg og andre!

Dette er en personlig, ærlig og transparent blogg ment for å pushe meg selv litt ekstra. Mange mener jeg er litt dum som velger å stikke meg fram, men skal man tørre å nå noen mål må man satse litt. Kanskje jeg ikke når drømmene mine i en fei, men er klar over at det kan ta alt fra to til ti år.

Det er uansett utrolig spennende å holde på med, og så lenge det er det har jeg troen på at jeg skal kunne jobbe hjemmefra og være min egen sjef.

Sist men ikke minst

Noen spørsmål har jeg klart å besvare selv allerede, andre krever svar.

Er det mulig å leve å tjene penger på nett?

Definitivt ja!

Kan man slutte jobben og bli sin egen sjef?

Ja!

Klarer JEG å leve ut drømmen om å bli min egen sjef? …

Vel det gjenstår å se. 🙂

Har du noen innspill, ønsker og kommentarer hadde jeg satt stor pris på om du delte dem under.

Hva er Affiliate-markedsføring?