Regnskap og skatt på affiliate inntekter!
Det årlige Wealthy Affiliate Black Friday Salget

Innholdsfortegnelse

Lurer du på hva som er den enkleste og raskeste måten å motta betalinger fra Amazon Associates på, og gjerne rett inn på konto? Slik gjør jeg det.

OPPDATERING: Nå har Amazon Associates åpnet for overføring direkte til norske, og andre lands, banker med wire transfer. Utbetalinger fra Amazon går nå smidigere en noen gang og det som står i denne artikkelen er allerede litt utdatert.

Jeg er en svoren tilhenger av Amazon sitt affiliate program på noen av mine nisjesider, spesielt rettet mot det amerikanske markedet. Det er enkelt å bruke, enkelt å tjene penger der, og enkelt å generere lenker. De er en stor aktør lesere stoler på og gir kommisjoner (om ikke altfor høye) på alle sine produkter. Klikker noen inn via en tekst om en kul lekerobot men som kanskje ikke er helt aktuelt å kjøpe akkurat da, er det stor sannsynlighet for at de handler andre ting de trenger. Dermed år man prosenter av det og.

Artikkelen inneholder annonselenker – les forklaring helt nederst på siden.

Jeg har vært et Amazon Associates affiliate medlem i fire år nå.

Sannsynligvis tjener du penger på nett og er medlem der du og, siden du leser dette innlegget, men er du helt ny innen affiliate markedsføring kan det fortsatt være greit å få med seg dette.

Selv om Amazons affiliateprogram fungerer ganske knirkefritt er det noen skjær i sjøen når det kommer til utbetalinger du vil merke etterhvert.

del_twitterdel_facebook

Gaaaaaammeldags

Når det kommer til utbetalingsløsninger på inntektene dine fra Amazon, er de like gammeldags og konservative som moderlandet sitt. Dette gjelder forsåvidt de andre avdelingene deres i UK, Tyskland, Spania, Italia og så videre også. Man har tre alternativer:

  1. Pay me by Amazon gift card
  2. Pay me by direct deposit (United States Bank Associates Only)
  3. Pay me by check

Det å få utbetalt i gavekort (1) som kun kan brukes hos Amazon, er uaktuelt om man skal hente ut pengene og leve av internett.

Det å få pengene satt over til bank (2) er ikke veldig lett når man bor utenfor USA. Det er nesten umulig å opprette en amerikansk bankkonto for oss som ikke bor der, og det er masse regler som personlig oppmøte for opprettelse osv. Dessuten må penger overføres til norge uansett etterpå… Allikevel er det her løsningen ligger…. hold ann… Amazon rett til norsk bank er faktisk mulig.

Å motta utbetalinger på sjekk (3) var den første løsningen jeg gikk for og jeg holdt på med det i mange år. Det er alltid gøy å få sin første sjekk i posten, sendt direkte fra USA full av dollar. Men etter en stund blir det litt slitsomt og det går treigt. Amazon tar et gebyr for å lage sjekk, det tar tid å sende sjekken i posten til Norge og norske banker ser mer og mer ut som spørsmålstegn når man trer inn med sjekk i hånd. Jeg skriver mer om hvordan man hever sjekker fra utlandet her.

Flere muligheter finnes ikke. Utallige spørsmål fra medlemmer om hvorfor de ikke kan implementere nye elektroniske utbetalingsløsninger som for eksempel PayPal har ikke ført fram. Det er litt rart at de ikke, men det virker som «kongen på haugen» holdningen deres gjør at de ikke orker implementere moderne løsninger for de få av oss som ikke bor i USA.

Men nok pjatt… her er løsningen jeg har gått for:

Løsningen er Payoneer

Payoneer tar seg av internasjonale utbetalinger og agerer som en bank man har bankkonto i. Dette har Amazon ingenting imot og det er enkelt å sette opp. Etter innmelding gir Payoneer deg all den informasjonen du trenger av Bank navn, bankkontonummer, koder, BIC og IBAN nummer til forskjellige valuta.

Eksempel på hva slags informasjon Payoneer gir deg

Eksempel på hva slags informasjon Payoneer gir deg

Eksempelvis heter bankene hos meg:

  • USD = First Century Bank (den bruker jeg hos Amazon.com)
  • EUR = Wirecard (Tysk bank jeg bruker hos Amazon.de)
  • GBP = Barclays (Bank for Amazon.co.uk)
  • JPY = MUFG Bank, Ltd.
  • CNH, CAD og AUD ved behov

Er man logget inn på Amazon Associates kontoen kan informasjonen enkelt legges inn under Account Settings -> Payment and Tax Information, Change Payment Method – > Pay me by direct deposit. Punkt 2 fra istad. Husk at hver gang man gjør endringer her blir utbetalinger utsatt en måned, så ikke gjør dette for ofte.

Legg inn bank detaljene her

Legg inn bank detaljene her

Fra Payoneer til Norsk bank

Når det begynner å fylles opp med valuta under de forskjellige kontoene under Payoneer profilen din kan du velge å utbetale til norsk bankWithdraw to Bank account. Det kan se sånn ut, men gjerne med penger. Her har jeg allerede hentet ut det som ligger der.

Jeg har bedriftskonto i DNB som passer meg, men utbetalinger kan selvfølgelig gå til hvilkensomhelst annen bank. Payoneer trekker et gebyr på 1% av USD beløp, mens EUR, GBP, JPY, AUD, CAD og CNY faktisk er helt gratis å overføre til norsk bank. Husk at det å få utbetalt sjekk koster penger i gebyrer både hos Amazon og i norske banker.

Derfor foretrekker jeg Payoneer fordi det går raskt, alt kan gjøres online, og jeg slipper store sjekk gebyrer.

Lær mer og prøv Payoneer gratis her – samt få muligheten til å tjene $25 

Ikke bare Amazon

Payoneer kan brukes mot flere andre tjenester og affiliate nettverk du kan tjene penger på som Rakuten, Fiverr, Upwork, Wish og Clickbank.

Gi meg gjerne tilbakemeldinger på hva du syns om Payoneer, hvordan du selv får utbetalt kommisjoner fra konservative affiliate programmer i utlandet eller spør om andre ting i kommentarfeltet. God kveld/natt/morgen/formiddag.

Regnskap og skatt på affiliate inntekter!
Det årlige Wealthy Affiliate Black Friday Salget