Amazon julehandel over alle støvelskaft!
Slik vurderer Google kvalitet! - 9 ting du må være klar over

Skepsisen

«Det er UMULIG å tjene penger på nett!»

Har du hørt det før?

Jeg fikk høre fra mange at det er umulig å tjene penger på nett da jeg begynte med affiliate-markedsføring. Folk var generelt negativ og mente man bare ble lurt om man bega seg innpå denne skumle jungelen av internettrikdom. Det virker som mange har en forestilling om at man kun kan leve av å selge timer og sjela si i et ansettelsesforhold i en bedrift. Det har vel noe med tradisjon og den norske folkesjela å gjøre. Ikke vet jeg.

Dog, litt rett har de nok. Problemet er at det er så vanvittig mange useriøse aktører der ute som lover gull og grønne skoger og som bare er tull og fanteri. Man kan ikke tjene masse penger i en fei! Kostbare «bli rik systemer» er løgn og bidrar kun til økt skepsis og at noen andre enn deg selv tjener penger.

Affiliate markedsføring er derimot ingen tullemetode og de fleste store nettaviser og bloggere benytter seg av provisjon fra henvisningslenker daglig. Søkemotoroptimalisering er noe som alle firmaer og seriøse aktører på nett bør vite hva er. Det handler bare om å bli synlig i søkemotorer og sett av flest mulig.

Etterhvert kommer jeg selv til å granske og skrive om de metodene jeg finner så vi får luket ut tullemetodene en gang for alle. Jeg blir selv både irritert og provosert når jeg ser nettsider som åpenbart prøver å lure godtroende folk. Jeg har funnet endel sider allerede.

Til tross for skepsis tråkket jeg utenfor komfortsonen min og fortsatte med affiliate sidene mine, og det angrer jeg ikke på. Selv denne siden mener noen jeg må være gal som lager, men har man klokketro på det man driver med ser jeg bare fordeler med det.

«Hvis det er så lett, hvorfor gjør ikke alle det da?» var det også mange som sa.

Ja, hvorfor gjør ikke alle det? Først må jeg si at jeg har brukt over et år på å lære det grunnleggende nå via et amerikansk nettkurs, så det er definitivt ikke gjort i en håndvending å tjene penger på affiliate salg. Men jeg vil ikke si det er så fryktelig vanskelig heller. Det er tidkrevende, men ikke direkte vanskelig.

min_egen_sjef_kolsåstoppen

Klarer jeg fullføre turen mot toppen?

Krav til meg selv

Man er nødt til å ha en interesse for internett og digital markedsføring, villig til å bruke tid og ønske å se langsiktige resultater basert på de frøene man sår i et tidlig stadie. Slik er visst jeg. Jeg forventer ikke raske penger, men en god inntjening om noen år. Uten realistiske mål og egenskapen å ikke gi opp for fort, er det kanskje umulig å nå drømmene mine.

Oppskriften for suksess er ikke hundre prosent gitt innen affiliate markedsføring så man må prøve seg litt fram. Det er mange retningslinjer å følge. Blant annet er det viktig å sette seg inn i hva Google mener om hvordan de bestemmer kvalitet for eksempel. Det er hundrevis av «eksperter» der ute med hver sine metoder, og mye er tull, men om man følger litt med er det mye vettugt å hente av visdom. Kanskje blir en sånn ekspert selv en vakker dag?

Mitt råd er at man bør høre på flinke folk som klarer å tjene penger på nett. Ikke vær redd for å spør om ting. De aller mest suksessrike mennesker menger seg med andre med suksess.

Jeg lærte fort at det er viktig å skjønne forskjell på hva som er tull og ikke vil virke og det som kan ha noe for seg. Det er alltid lurt å prøve ting å gjøre seg opp sin egen mening. Jeg tenker ikke på å betale masse penger man risikerer tape, men bruke all gratis informasjon som er tilgjengelig på nett.

Jeg har så langt klart å holde meg unna de dyre lurendreier systemene som etter all sannsynlighet ikke virker. Alt som høres for godt ut til å være sant, er som oftest det. Eneste jeg ærlig kan innrømme er at jeg svei av en del kroner i noen Facebook reklamekampanjer i en testfase, som jeg strengt tatt ikke fikk mye igjen for.

Litt prøv og feil er lov. 🙂

del_twitterdel_facebook

Litt mer om ideen

Min plan for å tjene penger på nett innebærer en stor del av provisjon fra henvisningssalg. Jeg skriver om ting som interesserer meg og lager nisje sider om spesifikke produkter eller tjenester. Via disse sidene klikker folk seg videre ut til nettbutikker som Amazon, og hvis noen ender opp med å kjøpe noe får jeg prosenter av salget.

Det har fungert strålende så langt. Lenger ned har jeg lagt ut et bilde fra mitt personlige regneark over Amazon provisjon.

Det er mange veier mot målet men skal jeg ha salg, må jeg ha folk som klikker seg inn på siden min. Det kalles trafikk. Foreløpig består trafikken stort sett av organisk, gratis trafikk fra søkemotorene Google, Bing og Yahoo.

Ligger man på plass en, to eller tre på Googles første søkeresultatside med gode nøkkelord er man garantert klikk. Side to er det nesten ingen som ser på. For ikke å snakke om side 3 og bakover. Fysj.

Faguttrykket for å håndtere strategier rundt det å være synlig på nett samt det å kravle høyt opp på søkemotorer med visse ord, kaller man søkemotoroptimalisering, eller SEO for kort etter det engelske Search Engine Optimization.

Når jeg behersker organisk trafikk skal jeg se mer på avanserte metoder som kjøp av reklame via Twitter, AdWords og Facebook.

Dette er en verden i konstant endring og det gjelder å følge med. Man kan gjøre ting bra og man kan gjøre ting dårlig og da blir man straffet av Google. Google er litt som en stor uregjerlig bølle man bare er nødt til å hanskes med. Google gjør som de vil og de kan plutselig finne på endre algoritmene sine slik at sider som var synlig plutselig ble borte.

Fremgang og framtiden

Jeg ser definitivt at det går riktig vei. Kanskje ikke like fort som jeg hadde håpet, men det har blant annet å gjøre med tiden jeg har til rådighet. Jeg har tross alt full jobb, kone og tre barn å bruke tid på fra før. Den lille suksessen jeg har så langt er basert på arbeid i sene kveldstimer når det er ro i heimen.

Jeg lovet et skjermbilde fra Excel regnearket over Amazon.com fortjenesten min. Her er det:

excel_income_sheet_400

Skjermdump fra regnearket mitt som holder styr på fortjenesten fra affiliate salg på Amazon.com fra 6/12-15.

Det gjelder salg fra den første nisjesiden min på engelsk som er rettet mot det amerikanske markedet jeg startet i September 2014. I det siste har det gått riktig vei! Blant annet Back Friday og julesalg gjør susen. Skjermbildet er fra 6. desember, og jeg har allerede tjent nesten halvparten av hele forrige måned.

Les hvordan det gikk under julehandelen i Desember.

Jeg legger ikke ut dette for å skryte, men for å vise at affiliate markedsføring fungerer men at det tar tid.

Foreløpig tjener jeg heller ikke nok til å leve av dette, men det er målet en vakker dag. Jeg går i alle fall i pluss. Kanskje ikke tidsmessig, men poenget er at man investerer i framtiden. Det er her mange gir opp! Hvis man ikke ser umiddelbare resultater kan det virke demotiverende.

På sikt vil jeg si det er mer sannsynlig å tjene mye penger på dette enn en vanlig jobb, nettopp fordi mulighetene til inntjening er uendelige så lenge man klarer å skalere det tilstrekkelig opp. Man kan kun skalere opp lønna i et vanlig ansettelsesforhold til en viss grad.

Så til alle de som var skeptiske og sa at jeg umulig kunne tjene penger på Internett: Det går virkelig an.

Vil du lære mer med en gang slik jeg gjorde, så meld deg inn på Wealthy Affiliate sitt poulære nett-universitet. Start medlemskapet er gratis.

Kommentarer er alltid velkommen og del, del, del. 🙂

 

Amazon julehandel over alle støvelskaft!
Slik vurderer Google kvalitet! - 9 ting du må være klar over