11 Affiliate-nettverk med norske affiliate programmer du må bli medlem av
Min første betalte annonsering med Google AdWords

Innholdsfortegnelse

10 Norske blogger om SEO og digital markedsføring det er verdt å lese

Jeg prøver alltid å holde meg så oppdatert som mulig om alt som beveger seg innen søkemotoroptimalisering og digital markedsføring. Dette er områder som er i konstant endring og det gjelder å følge godt med på hvilke retninger det tar. Metoder for å bli sett på nett og komme høyt opp i Googles hellige søkeresultater som fungerte for noen år siden kan godt være utdatert i dag. Google oppdaterer seg hele tiden for å lever en best mulig tjeneste for sine brukere.

Som regel leser jeg mest om engelsk SEO der det er enda viktigere, og vanskeligere, å ha en «competitive edge» til alle de andre som driver markedsføring og synlighet på nett. Jeg lærer mye gjennom dette online samfunnet. Både konkurransen og kundemassen er mye, mye større på engelsk enn på norsk, og i mange tilfeller har jeg oppdaget at norsk SEO fortsatt er hakket enklere.

Trenger man oppdaterte tips, tanker, ideer og erfaringer på norsk er det kjekt å lese norske SEO blogger fra flinke folk. Det gjør jeg!

Derfor følger herved en liste over de 10 beste norske SEO bloggene ifølge meg selv. Det er en miks mellom firmaer og enkeltpersoner og endel toucher mer innpå medier, netthandel og digital markedsføring enn SEO aspektet. Bloggene må være forholdsvis oppdatert og jeg har utelatt noen nettsider hvor siste post er et par år gamle. Jeg har kun inkludert de som skriver om white-hat SEO, ikke rene black-hat.

Jeg må presisere at jeg aldri har kjøpt tjenester av noen i listen i den grad de selger det. Denne artikkelen handler ikke om å reklamere og anbefale noen av disse firmaene, og jeg får ingenting for å nevne dem, men er kun ment som en liste over SEO blogger jeg syns har bra innhold.

Listen kunne godt vært lenger, men det er rett og slett ikke så mye å velge mellom. I skrivende stund kommer min egen blogg og denne siden opp på første plass med søkeord som «norsk seo blogg» selv om dette hopper litt opp og ned hele tiden. Site Rank‘en er sjekket med Jaaxy og dermed ikke påvirket av min egen søkelogg.

Vet du om en annen norsk SEO blogg eller kanskje skriver en selv, kommenter gjerne i feltene nederst så vil jeg ta en titt og muligens oppdatere listen. Jeg vil gjerne komme i kontakt med norske folk som lever av affiliate markedsføring og SEO i en eller annen form, for erfaringsutveksling og inspirasjon.

Nå til listen …

1. Trond Lyngbø blogg

Trond Lyngbø

Trond Lyngbø – www.trondlyngbo.no

Trond Lyngbø er en dyktig SEO spesialist og konsulent som har holdt på i mange år. Han er grunnlegger av Search Planet og man kan trygt å si at Trond vet hva han snakker om. Han holder foredrag, SEO-kurs og skriver innlegg i bloggen på siden sin mye bra tips, selv om det er en liten stund siden det har kommet nye blogginnlegg. I tillegg er han spaltist på den store engelske SEO siden Search Engine Land som jeg også leser mye.

Noen av favorittpostene hans på den norske bloggen er ‘Smartere SEO med en innholdsbasert strategi' og '32 gode grunner til å bruke SEO'.

Twitter: @TrondLyngbo

 


2. Fredrik Blanke blogg

Fredrik Blanke

Fredrik Blanke – fredrikblanke.com

Fredrik Blanke har en fin og jevnlig oppdatert SEO blogg med bra innhold. Han skriver om nettmarkedsføring i alle de forskjellige SoMe kategoriene, hvordan man best skal markedsføre seg i de forskjellige kanalene og promoterer også sin egen e-bok Suksessformelen. Fredrik har over 9 års erfaring med salg og markedsføring på nett og kan sakene sine. For meg er det spesielt interessant at han skriver om affiliate markedsføring siden det er der jeg satser endel selv og kjenner meg mye igjen.

En av artiklene jeg liker best heter ‘Affiliate Markedsføring Som Spesialitet' som forklarer hans bakgrunn og kunnskap om emnet.

Twitter: @FredrikBlanke

Les: Hva er affiliate-markedsføring?


3. Inboundbloggen

inboundbloggen_logo

Inboundbloggen.no

Inboundbloggen drives av MarkedsPartner AS og er rettet mot de som driver digital markedsføring og ønsker å videreutvikle sine strategier. De skriver lange artikler til inspirasjon og opplysning om inbound-, digital- og content marketing. Det er en ganske avansert blogg, men de vet hva de snakker om og artiklene er lettleste til tross for mye innhold.

Deres siste pos (akkurat nå) heter ‘Slik planlegger du din digitale markedsføring' og handler om å planlegge, analysere og forbedre kampanjer over lenger tid. Veldig spennende, og midt i blinken for mye av det jeg driver med.

Twitter: @MarkedsPartner

 


4. HansPetter.Info

HansPetter.Info

Hans-Petter Nygård Hansen – hanspetter.info

Hans-Petter Nygård Hansen er en kunnskapsrik kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder og skribent som publiserer en drøss av spennende innhold om media og digital markedsføring. Han driver kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er medvirkende i MediaPuls podcasten, som nå har 100 episoder, som tar for seg norsk og internasjonal mediebransje.

Dette er ingen direkte SEO blogg, men innholdet om digital markedsføring er absolutt noe å få med seg!

Twitter: @hpnhansen

 


5. Findability

findability.no

findability.no

Findability analyserer og utvikler nettsider med søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring i fokus. De har en fin og oversiktlig SEO-blogg med interessante artikler. De skriver mye om hvordan komme høyt på Google med valgte søkeord og hvordan man finner disse nøkkelordene.

Deres siste poster om at mobilvennlighet viser at tidene forandrer seg og at når man jobber med søkemotoroptimalisering og digital markedsføring må man oppdatere seg stadig vekk.

Twitter: @findability_as

del_twitterdel_facebook


6. RED Performance bloggen

RED Performance bloggen

redperformance.no/blogg/

RED Performance er en del av kommunikasjonsbyrået RED Gruppen og driver med såkalt performance marketing. Performance markedsføring er litt mer målrettet, gjennomanalysert og målbart enn det nivået jeg er på, men jeg liker å lese om det. De skriver også om mye annet spennende på bloggen sin som e-postmarkedsføring, SEO, sosiale medier og om verktøy som Google Webmaster Tools og tjenester som Adwords.

Absolutt verdt en titt. Artikkelen '20 geniale tips til markedsaktiviteter på Snapchat' er for eksempel veldig interessant.

Twitter: @RED_Performance

 


7. BlackcapSEO

BlackcapSEO

www.blogg.blackcapseo.no

BlackcapSEO har flere interessante artikler rundt SEO, Google, Google SpamBrain, ChatGPT og andre ting. Personen bak bloggen sier målet bloggen er å gi deg de beste tipsene og verktøyene du trenger for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og øke synligheten din på nett.

Twitter: @blackcapseo

 


8. Synlighetsbloggen

synlighetsbloggen

blogg.synlighet.no

Synlihetsbloggen er bloggen til byrået Synlighet som holder til i Oslo, Trondheim og Bergen. På bloggen har de skrevet en drøss av interessante og oppdaterte artikler om SEO og performance markedsføring. De har blant annet en god forklaring på hva performance marketing faktisk er og en bra artikkel om hvordan Google RankBrain algoritmen vil endre hverdagen til digitale markedsførere.

Finn dem på Twitter: @Synlighet

Les og lær: Hvordan lage nettside nå til dags – det er enkelt!


9. WPSkolen

wpskolen_logo

wpskolen.no/blogg/

Å bli synlig på nett og ranke høyt handler om å kunne sette opp et nettsted på en enkel måte, at den er lett å oppdatere og er rask. Siden WordPress er et populært CMS system og jeg bruker det mye selv, hender det jeg leser på bloggen til WPSkolen. Det er mange gode tips og triks relatert til WordPress samt søkemotoroptimalisering det er verdt å ta en titt på.

De har et gratis intro kurs i WordPress for de som vil det. Jeg har ikke prøvd dette selv.

Instagram: @wpskolen


10. Netlife

netlife_blogg

medium.com/netlife

Netlife har en blogg som og handler mye om det å lage bra nettsider. Den er ryddig og informativ med artikler i mange kategorier som interaksjonsdesign, markedsføring, e-handel, design og brukervennlighet. Ønsker man å få litt tips om hvordan man bør optimalisere nettsider for brukere er det mye å hente her.

Twitter: @netliferesearch


Håper du fant listen nyttig! Den vil bli oppdatert når jeg finner nye bra sider å lenke til. Har du en egen ressurs side vil nok en link til denne oversikten bli satt pris på av mange.

11 Affiliate-nettverk med norske affiliate programmer du må bli medlem av
Min første betalte annonsering med Google AdWords