Tanker rundt inspirasjon og andre som lykkes
Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

Innholdsfortegnelse

Min anmeldelse av SEO That Works 2.0

Produktnavn: SEO That Works 2.0
Hva er det: Avansert kurs som tar for seg hvordan man med white-hat metoder skaffer seg kvalitets backlinks.
Pris: Fra $900 til $2000. Kun mulig å melde seg på av og til.
Eiere: Brian Dean
Språk: Engelsk
Score (1 til 5): 4

Hva er SEO That Works 2.0 og hvordan virker det?

SEO That Works 2.0 er et tidsavgrenset kurs snekret sammen av den amerikanske SEO eksperten Brian Dean. Han er mest kjent som grunnleggeren av bloggen Backlinko og har siden 2010 bygget opp en business rundt rådgiving og kursing i trafikkgenerering. Dette er andre revisjon av kurset.

Hovedingrediensen i hans metoder er hvordan man bør lage innhold som tiltrekker seg white-hat backlinks fra relevante og høyt rangerte sider som ikke blir straffet av Google.

I hovedsak lærer han bort hvordan man først finner ut hva folk med bra websider beviselig deler og linker til. Disse folkene kaller han for linkerators. Så lager man tilsvarende innholdsrike sider, såkalte Power Pages, som man tilslutt prøver å få linker til.

Backlinko mener også at long tail keywords er tullete og sier man bør gå for medium tail uten at jeg skal gå mer innpå det her og nå.

Det er både psykologi og teknikk knyttet til dette. Husk at selger du ditt eget produkt eller promoterer ting som affiliate markedsfører, er det nesten ingen som gidder linke til rene produkt anmeldelser – det er ikke nyttig nok. Men skriver man en artikkel med ekstrem nytteverdi, som ikke er salgsbasert, er det større sjangs for at folk linker til den.

En backlink, eller en ‘kobling' som det heter på norsk, er rett og slett en referanse til en webside. Inngående koblinger fra andre sider som lenker til deg, skal gi en boost i søkemotor rangeringen og øke trafikken.

Det er er mye kontrovers knyttet til om backlinks spiller noen stor rolle i SEO i 2016. Mens man tidligere kunne kjøpe tonnevis med backlinks med juksete metoder som omtrent automatisk plasserte deg på toppen av søkeresulatene,  må man idag satse på ærlige backlinks med høy kvalitet. Google satte en rask stopper for black-hat metoder med Pengiun oppdateringen sin.

Mange mener det ikke lenger er vits å bruke tid på skaffe backlinks, men heller lage masse bra kvalitetsinnhold. Dette strider midt imot det Brian Dean mener når han proklamerer at man kan helt fint kan klare seg med svært lite innhold på en side så lenge innholdet er så fantastisk bra at mange vil lenke tilbake. Selv hevder han han har klart seg med rundt 30 artikler på Backlinko som gir han mange hundre tusen besøkende i måneden.

Brian mener at backlinks fortsatt har en stor effekt om man får linker fra andre sider med høy kvalitet, høy pagerank hos Google og helst er relevant i samme nisje. Jeg tipper det også har mye å si hvilket marked man er i og hvilket språk man bruker. På norsk er det som oftest enklere å rangere artikler uansett enn i det mettete engelskspråklige.

Har du egne erfaringer og meninger om relevansen til backlinks i 2016, skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Interessert i å høre andres meninger da jeg rett og slett ikke er helt sikkert selv.

Hvem passer det for?

Kurset har en vanskelighetsgrad som gjør at jeg ikke kan anbefale det for nybegynnere innen SEO. Hvis du har din egen nettbutikk eller firma du ønsker å fremme i søkemotorene, kan det ha noe for seg, men du skal være indikert, interessert og ha god peil på hvordan nettsidene er satt opp.

Det tar tid å gå igjennom kurset og ikke minst det å skrive såkalte Power Pages.

For nybegynnere som vil lære seg å sette opp en perfekt hjemmeside samt tjene penger på denne er det et must å gå gjennom dette kurset først. Kan man dette er SEO That Works 2.0 en veldig interessant påbygging.

Før jeg oppsummerer med hvor mye suksess jeg har hatt ved å gå igjennom kurset sålangt og om det var verdt pengene, skal jeg gå igjennom litt om kursets moduler.

seo_that_works_screenshot

Skjermbilde fra en av videoene.

Kursets innhold

Kurset består av 5 moduler man skal igjennom med underdeler. Til hver underdel er det en video man må titte på som varer fra 10 min til en halvtime. Man får også med såkalte Worksheets og sammendrag i PDF format til hver underdel.

Følger man kursets tidsløp tar en modul en uke og an får ikke tilgang til de andre modulene før tiden har gått. Midt ute er det en uke «fri» hvor man får litt tid til å enten ta igjen litt eller skrive på den første Power Page'n.

Dette er kursets innhold i den billigste versjon, den jeg gikk for. Det er noe mer bonus materiale i de dyrere versjonene pluss mer support. Jeg har valgt å ikke oversette disse overskriftene til norsk:

Modul 1: Welcome to SEO That Works 
– What's Working Right Now In SEO
– 4 Deadly Mistakes
– Kicking Butt With The New World Of SEO
– Let's Do This!|

Modul 2: Fast Track SEO Success
– Who Are The Linkreators and How To Find Them

– Your First Power Page
– Medium Tail Keywords

Modul 3: Content Frameworks
– Share Triggers

– The Trademark Technique
– Go-To Guidebook
– Expanded List Post
– AwardsBait
– The Trusty Infographic
– Crowdsourced Manual
– The Hero Formula

Modul 4: Content Promotion and Link Building
– Content Amplification
– Content Curator Link Building
– Roundup Link Building
– Renovation Link Building
– Trusty Infographic Promotion And Link Building
– The Applesauce Technique

Modul 5: SEO Energizers
– WAG Technique
– Wet Clay Link Building
– Reverse Engineering
– CTR Magnet Technique

Hva som skjuler seg bak hver overskrift får man gå kurset for å finne ut.

del_twitterdel_facebook

Hvor mye koster det?

Den billigste muligheten koster rundt $900 og gir deg tilgang til hele kurset samt den lukkete Facebook gruppen SEO That Works — Students Only. Her får man også tak i Brian selv som pleier å være flink til å kommentere på innlegg.

I de aller fleste tilfeller holder det med den rimeligste løsningen jeg gikk for. De dyrere versjonene, opp mot $20.000, inneholder noe mer bonus materiale og case studies pluss mulighet for å få personlig assistanse av Brian og så videre. Man har 30 dagers returrett om man får lyst til å avslutte kurset.

Det er ikke mulig å melde seg på kurset når man selv vil, men ved gitte datoer. Akkurat nå er det en mailing liste man kan joine for å få en påminnelse ved neste oppstart. Modulene blir deretter utgitt en hver uke til man har gått igjennom alt.

Det som er greit er at når man først har kjøpt kurset har man informasjonen til evig og alltid, så man har ikke hastverk. Jeg klarte ikke følge den oppsatte planen, men tok det i mitt eget tempo.

Man klarer seg uten andre uppsells, men Brian anbefaller stadig at man bruker BuzzSumo eller analyse programmet Ahrefs. Det kan fort bli litt dyrt for folk i en start fase, så jeg har valgt å ikke betale for dette enda selvom Ahrefs står høyt på ønskelisten. Et rimeligere alternavit er Majestic.

Man kan forresten overvåke én side med gratisversjonen av Ahrefs, noe som er ganske kult. Man får ikke opp all statistikk, men ganske mye.

Konklusjon

Jeg har uten tvil lært mye av dette kurset, og begynt å ta ibruk teknikker jeg ikke hadde den fjerneste anelse om at kunne fungere før jeg prøvde det.

Selv fikk jeg en del aha opplevelser og har klart å generere masse white hat backlinks med dette. I min første engelske Power Post rettet mot Linkreators skrev jeg om 130 løpeblogger til en side om fitness gadgets. Den ble hyppig delt og linket til av bloggerne jeg skrev om. Teknikken for hvordan ta kontakt med så de følte seg implementert i prosessen var genial.

Men det tok laaaang tid å skrive et innlegg på nesten 10.000 ord og gjøre research på så mange blogger.

ahrefs_data_power_page

Backlinkene økte ihvertfall kraftig. Data: Ahrefs

Det eneste lille negative jeg har å si at noen av modulene kan virke litt for like, men går man inn på kapitlene enkeltviss skjønner jeg hvorfor han har gjort set sånn.

Som jeg skrev innledningsvis er dette et temmelig avansert kurs. Man blir kastet ut i mye som ikke alltid blir like godt forklart. Man er avhengig av å ha en eller annen side å bruke teknikkene på fra før.

Er man ny inngen digital markedsføring og har lyst til å starte fra bunn av med å tjene penger på affiliate markedsføring kan det være lurt å ta seg igjennom Wealthy Affiliate sitt kurs først.

Skriv gjerne ned en kommentar i feltet under om det er noe mer du lurer på eller har innspill til anmeldelsen min.

 

Tanker rundt inspirasjon og andre som lykkes
Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?